Nämä 5 merkkiä kertovat siitä, ettei suhteenne tule kestämään

18.4.2021

1. Hän mollaa sinua kaveriensa kuullen

“Jos seurustelukumppanillasi on tapana korostaa ivalliseen sävyyn mokailujasi, niin suhde ei välttämättä ole vakaalla pohjalla” kertoo tutkija John Gottman Huffington Postin haastattelussa. Toisen väheksyminen ja suoranainen halveksiminen on Gottmanin mukaan suurin avioeron todennäköisyyttä lisäävä yksittäinen tekijä.

2. Olette toistenne täydelliset vastakohdat

Deittailuekspertti Marina Sbrochin mukaan täydellinen ekstrovertti ja täydellinen introvertti voivat hyvinkin viihtyä keskenään muutaman kuukauden, mutta yleensä viidennen kuukauden yhdessäolon paikkeilla ongelmia alkaa ilmetä: Bileissä viihtyvä ekstrovertti alkaa pitää kotona lueskelevaa introverttiä tylsänä, minkä seurauksena tiet erkanevat ennen pitkää.

3. Omistushaluisuus

On aluksi imartelevaa jos seurustelukumppani haluaa olla jatkuvasti kanssasi, mutta asiasta voi paljastua myös synkkä varjopuoli: Jos kumppanisi on kovin omistushaluinen ja mustasukkaisuuteen taipuvainen, niin muu sosiaalinen elämäsi voi alkaa kaventua. Pahimmillaan omistushaluisuudessa voi olla kyse narsistisesta luonnehäiriöstä.

4. Lähimmäisesi eivät halua olla tekemisissä kumppanisi kanssa

Rakastuminen on hullaannuttava ja ihana tunne, mutta siinä on eräs sudenkuoppa: Se hämärtää kykyäsi nähdä kumppanisi objektiivisesti. Tällöin lähimmäisilläsi on tärkeä rooli “kalibroida” omaa näkemystäsi kumppanistasi. Jos lähimmäisesi eivät halua olla tekemisissä hänen kanssaan, kannattaa olla erittäin varovainen suhteen edistämisen suhteen, kertoo avioerojuristi Alison Patton.

5. Seksuaalinen kipinä puuttuu jo alkutaipaleella

Pitkissä parisuhteissa seksuaalisen vetovoiman ylläpitämiseksi on molempien tehtävä töitä. On kuitenkin huono merkki, jos seksuaalinen vetovoima puuttuu jo suhteen alussa – tällöin ei ole mitään minkä päälle rakentaa jatkossa.

Lisää aiheesta Seksi & Romantiikka

Lähde: Huffington Post

Kuva: Unsplash / Max Rovensky