Miksi naisilla on aina kylmempi kuin miehillä? – Siihen on tieteellinen syy

16.10.2017

Mieti: Olet syksyllä ulkona kävelyllä, sinulla on untuvatakki samalla, kun miespuolinen seuralaisesi on liivissä. Tai hytiset viltin alla toimistossa toivoen, että sinulla olisi ylimääräinen patteri, kun miespuoliset kollegasi riisuutuvat kerros kerrokselta. Kuinka ollakaan, on olemassa todellisia, tieteellisiä todisteita, että tätä todella tapahtuu. Lue todistusaineisto – tarvitset sitä taistellessasi seuraavan kerran termostaatin hallintaoikeudesta:

 

Naisten kehon ydinlämpö on korkeampi kuin miesten

Tämä vaikuttaa järjenvastaiselta, mutta malta hetki. JAMA Networkissa julkaisussa Marylandin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että vaikka kehon lämpötila vaihtelee henkilöittäin ja päivittäin, naisten lämpötilat olivat jatkuvasti korkeammat kuin miesten. Senhän pitäisi tarkoittaa, että meillä on lämpimämpi, eikö? Väärin! Kun kehosi on tottunut olemaan lämmin, kylmempi ilma tuntuu vielä kylmemmältä keholla.

 

Ehkäisyä käyttävillä naisilla ruumiin ydinlämpötila on vielä korkeampi

Kaikki yllä oleva pätee tuplasti, jos käytät hormonaalista ehkäisyä. Hormonit vaikuttavat ruumiinlämpötilaasi, vaikket ehkä huomaa sitä. Joten koska ehkäisy vaikuttaa naisten hormoneihin, se saattaa myös nostaa kehosi lämpötilaa entisestään, tehden sinusta vielä herkemmän kylmälle.

 

Naisten raajat ovat kylmemmät kuin miesten

Kun naiset huomaavat, miten kylmä heillä on, heidän kuulee usein ensimmäiseksi valittavan, miten jäässä heidän jalkansa ja kätensä ovat. Tämä on myös todellista: britannialaisessa lääketieteellisessä julkaisussa, The Lancetissa, julkaisussa tutkimuksessa todettiin naisten käsien ja jalkojen olevan muutaman asteen kylmemmät kuin miesten. Jos kätesi ja jalkasi kärsivät, olosi ei todennäköisesti muutenkaan ole lämmin ja mukava.

 

Naisilla on hitaampi aineenvaihdunta kuin miehillä

Tämä on ikävää kahdesta syystä: Journal of Applied Psychology -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan, miehillä on noin 23 prosenttia vilkkaampi aineenvaihdunta kuin naisilla. Aineenvaihduntasi on se vauhti, jolla poltat ruokaa kehosi polttoaineeksi. Prosessin sivutuotteena lämmität kehoasi. Joten naisten kehot ovat kylmempiä kuin miesten, koska aineenvaihduntamme on hitaampaa – ja se on syy, miksi voimme syödä vähemmän keksejä, jos emme halua lihoa. Höh.

Rakennusten lämpötilat on asetettu miesten aineenvaidunnalle sopiviksi

Toimistosi todella on sinua vastaan – ainakin lämpötila-mielessä. Nature-lehdessä julkaistun artikkelin mukaan, useimmat työpaikkojen termostaatit on säädetty 1960-luvulla kehitetyn mallin mukaisesti, joka huomioi vain miesten aineenvaihdunnan (oletettavasti, koska siihen aikaan ei ollut paljon naisia paikalla valittamassa). Ei hyvä, toimistopäälliköt.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay