Miehen halukkuus käyttää turvavälineitä voi riippua kumppanin viehättävyydestä

17.6.2024

Ei ole mikään salaisuus, etteivät kumiukot ole kaikkien lempiasia. Uusi tutkimus on kuitenkin todistanut, että heteromiesten päätös turvaväleineiden suhteen voi riippua eniten siitä, kuinka kuumana he pitävät kumppaniaan tautien sijaan.

Kyllä, luit oikein. Mitä viehättävämpänä mies pitää kumppaniaan, sitä vähemmän kiinnostunut hän on käyttämään turvavälineitä huolimatta tautien riskistä. Alla hieman lisää tietoa.

Lue myös: 6 pahinta asiaa, jotka voit erehtyä tekemään ennen intiimiä kanssakäymistä

 

Tutkimuksen mukaan päätökset perustuvat pitkälti kumppanin ”kuumuuteen”

Tutkimus oli kuitenkin pieni; siinä tutkittiin ainoastaan 51 heteromiestä, ikävuosiltaan 19-61. Tuloksista on siis mahdotonta tehdä lopullisia johtopäätöksiä.

Tulokset tukevat kuitenkin aikaisemmissa tutkimuksissa löydettyjä tuloksia, joiden mukaan päätökset turvavälineiden suhteen perustuvat pitkälti kumppanin ”kuumuuteen”.

Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia sitä, mikä ajaa tai ei aja ihmiset käyttämään turvavälineitä satunnaisessa intiimissä kanssakäymisessä ja mahdollisesti käyttää tuloksia läheisyyteen liittyvässä koulutuksessa. Koska taudit ovat yleistymässä, muutokselle on todellakin tilaa.

Tutkimuksessa kysyttiin miehiltä yksityiskohtia heidän intiimiin kanssakäymiseen liittyvästä elämästään, esimerkiksi koska he harrastivat ensimmäiset kerran petipuuhia (keskimäärin 18-vuotiaana) ja kuinka monta kumppania heillä on ollut (keskimäärin 9).

Seuraavaksi tutkittaville näytettiin mustavalkoisia kuvia 20 naisesta ja kysyttiin:

  • Kuinka viehättävä nainen on?
  • Jos olisit sinkku, kuinka todennäköisesti harrastaisit petipuuhia tämän naisen kanssa, jos sinulla olisi siihen mahdollisuus?
  • Jos olisi sinkku ja harrastaisit petipuuhia tämän naisen kanssa, kuinka todennäköisesti käyttäisit turvavälineitä?
  • Uskotko tällä naisella olevan tauteja?

Tulokset osoittivat, että mitä viehättävämpi nainen oli kyseessä, sitä epätodennäköisemmin miehet käyttäisivät turvavälineitä.

Mutta viehättävyys eikä liioin kiinnostus suojattuihin petipuuhuuhiin eivät sopineet yhteen miesten arvioihin naisten taudeista, kertoo tutkija Beth Mole.

 

Jotkut miehet olivat enemmän kiinnostuneita naisista, joilla he arvioivat olevan tauteja

“Itse asiassa, jotkut miehet olivat enemmän kiinnostuneita naisista, joilla he arvioivat olevan tauteja, kun taas toiset miehet suosivat terveen oloisia naisia,” hän selittää.

Riippumatta siitä, suosivatko miehet tautien puolesta riskialttiita tai turvallisia naisia, ei sillä ollut vaikutusta viehättävyyteen pohjautuviin turvaväline-valintoihin.

“Miehet, jotka tuntevat enemmän vetoa “riskialttiisiin” naisiin ovat aivan yhtä vastahakoisia käyttämään turvavälineitä kuin miehet, jotka ovat kiinnostuneita ”turvallisista” naisista,” tutkijat raportoivat.

Vaikka tutkimus onkin pieni, antavat tulokset toivottavasti tutkijoille parempaa ymmärrystä siitä, mitä ihmisten päässä liikkuu silloin, kun olisi aika tehdä ”torjuntaan” liittyviä valintoja.

Ja vaikka näin ei kävisikään, ainakin tutkijat ovat paraikaa kehittelemässä kumiukkoa, joka tuntuu paremmalta kuin peipuuhat ilman kumiukkoa. Koska jos lupaus paremmasta intiimistä kanssakäymisestä ei saa ihmisiä pitämään kondomia, tuskin mikään onnistuu siinä.

 

Lue myös: Etkö uskalla harrastaa kunnolla intiimiä kanssakäymistä – tässä 10 mahdollista syytä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Sciencealert.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / sasint