Miehen halukkuus käyttää kondomia voi riippua siitä, kuinka viehättävä hänen kumppaninsa on

31.3.2018

Ei ole mikään salaisuus, ettei kondomit ole kaikkien lempiasia. Uusi tutkimus on kuitenkin todistanut, että heteromiesten ehkäisypäätös voi riippua eniten siitä, kuinka kuumana he pitävät kumppaniaan seksitautien sijaan.

Kyllä, luit oikein. Mitä viehättävämpänä mies pitää seksikumppaniaan, sitä vähemmän kiinnostunut hän on käyttämään ehkäisyä huolimatta seksitautien riskistä.

 

Lue myös: 6 pahinta asiaa, jotka voit erehtyä tekemään ennen seksiä

 

Tutkimuksen mukaan ehkäisypäätökset perustuvat pitkälti kumppanin seksikkyyteen

Tutkimus oli kuitenkin pieni; siinä tutkittiin ainoastaan 51 heteromiestä, ikävuosiltaan 19-61. Tuloksista on siis mahdotonta tehdä lopullisia johtopäätöksiä.

Tulokset tukevat kuitenkin aikaisemmissa tutkimuksissa löydettyjä tuloksia, joiden mukaan ehkäisypäätökset perustuvat pitkälti kumppanin seksikkyyteen.

Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia sitä, mikä ajaa tai ei aja ihmiset käyttämään ehkäisyä satunnaisessa seksissä ja mahdollisesti käyttää tuloksia seksikoulutuksessa. Koska seksitaudit ovat yleistymässä, muutokselle on todellakin tilaa.

Tutkimuksessa kysyttiin miehiltä yksityiskohtia heidän seksielämästään, esimerkiksi koska he harrastivat ensimmäiset kerran seksiä (keskimäärin 18-vuotiaana) ja kuinka monta seksikumppania heillä on ollut (keskimäärin 9).

Seuraavaksi tutkittaville näytettiin mustavalkoisia kuvia 20 naisesta ja kysyttiin:

  • Kuinka viehättävä nainen on?
  • Jos olisit sinkku, kuinka todennäköisesti harrastaisit seksiä tämän naisen kanssa, jos sinulla olisi siihen mahdollisuus?
  • Jos olisi sinkku ja harrastaisit seksiä tämän naisen kanssa, kuinka todennäköisesti käyttäisit kondomia?
  • Uskotko tällä naisella olevan sukupuolitautia?

Tulokset osoittivat, että mitä viehättävämpi nainen oli kyseessä, sitä epätodennäköisemmin miehet käyttäisivät kondomia.

Mutta viehättävyys eikä liioin kiinnostus suojattuun seksiin eivät sopineet yhteen miesten arvioihin naisten sukupuolitaudeista, kertoo tutkija Beth Mole.

 

Jotkut miehet olivat enemmän kiinnostuneita naisista, joilla he arvioivat olevan sukupuolitauteja

“Itse asiassa, jotkut miehet olivat enemmän kiinnostuneita naisista, joilla he arvioivat olevan sukupuolitauteja, kun taas toiset miehet suosivat terveen oloisia naisia,” hän selittää.

Riippumatta siitä, suosivatko miehet tautien puolesta riskialttiita tai turvallisia naisia, ei sillä ollut vaikutusta viehättävyyteen pohjautuviin ehkäisyvalintoihin.

“Miehet, jotka tuntevat enemmän vetoa “riskialttiisiin” naisiin ovat aivan yhtä vastahakoisia käyttämään kondomia kuin miehet, jotka ovat kiinnostuneita ”turvallisista” naisista,” tutkijat raportoivat.

Vaikka tutkimus onkin pieni, antavat tulokset toivottavasti tutkijoille parempaa ymmärrystä siitä, mitä ihmisten päässä liikkuu silloin, kun olisi aika tehdä ehkäisyyn liittyviä valintoja.

Ja vaikka näin ei kävisikään, ainakin tutkijat ovat paraikaa kehittelemässä kondomia, joka tuntuu paremmalta kuin seksi ilman kondomia. Koska jos lupaus paremmasta seksistä ei saa ihmisiä pitämään kondomia, tuskin mikään onnistuu siinä.

 

Lue myös: Etkö uskalla harrastaa kunnolla seksiä? – tässä 10 mahdollista syytä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Sciencealert.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / sasint