Kuinka moni nainen kieltäytyy aamuseksistä – hämmästyttävä tulos

9.9.2020

On olemassa kahdenlaisia aamuihmisiä. Niitä, jotka eivät suostu puhumaan sanaakaan ennen kahvikupillista ja niitä, jotka ovat valmiita kaikkeen heti silmien avautuessa.

 

Ei ikinä aamuseksiä?

Naisten joukossa jälkimmäinen ryhmä vaikuttaisi olevan vallassa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan yli 63 prosenttia naisista ei harrasta ikinä aamuseksiä.

Tutkimuksessa haastateltiin lähes 1000 ihmistä, joista 56 prosenttia oli naisia. Kaikkien tutkittavien keski-ikä oli 36. Jokainen heistä oli parisuhteessa ja asui kumppaninsa kanssa saman katon alla.

 

Kuinka moni kieltäytyy aamuseksistä?

Henkilöiltä kysyttiin, kuinka usein he harrastavat aamuseksiä, minkä jälkeen heidät jaettiin kahteen ryhmään: niihin, jotka kertoivat sekstailevansa heti aamusta edes joskus ja niihin, jotka eivät tee sitä ikinä. Aamuseksistä kieltäytyjistä 63 prosenttia oli naisia ja 37 prosenttia miehiä. Mielenkiintoista kyllä, heterot harrastivat kuukaudessa vähemmän aamuseksiä kuin homo- tai biseksuaalit.

Naisista, joita aamuseksi ei nappaa, 50.7 prosenttia kertoi syyn olevan siinä, etteivät he vain ole seksifiiliksellä heti aamusta. 35.6 % naisista kertoi syyksi ajanpuutteen, 32.9 % energianpuutteen ja 34.2% naisista ei vain pidä aamuseksistä.

Samasta ryhmästä 51 % miehistä kertoi olevansa kiinnostunut säännöllisestä aamuseksistä, mutta naisten joukossa vastaava lukema oli vain 20%.

 

Kuinka kauan aamuseksi keskimäärin kestää?

Osallistujien keskimääräinen aamuseksisessio kestää 26 minuuttia. Aamuseksin harvinaisuus onkin sääli, sillä kohtuullisen lyhyellä hellittelyllä voisi saavuttaa paljon hyötyjä: 45% seksiä aamuisin harrastavista naisista kertoi olevansa tuottavampia ja virkeämpiä loppupäivän ajan, jos he aamulla pääsevät peuhaamaan lakanoissa.

Itse asiassa nämä naiset olisivat valmiita korvaamaan puoli tuntia yöunistaan aamuseksillä. Miehet olisivat valmiita uhraamaan vielä enemmän, 42 minuuttia.

 

Minä päivinä aamuseksiä harrastetaan?

Aamuseksiryhmästä miehet kertoivat harrastavansa naisia säännöllisemmin aamuseksiä, keskimäärin 4.2 kertaa viikossa. Naiset aloittavat päivänsä seksillä 3.2 päivänä viikossa. Myös tässä ryhmässä ajalla oli suuri merkitys; osallistujien aamuseksisessiot kestivät nimittäin keskimäärin 26 minuuttia, minkä takia kiihkeät aamut tapahtuvat useimmiten lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kaikkien osallistujien joukossa ne, jotka olivat tyytyväisiä parisuhteeseensa, harrastivat enemmän aamuseksiä verrattuna niihin, jotka olivat tyytymättömämpiä parisuhde-elämäänsä. Ei tietenkään voida tietää, kumpi tulee ensin: aamuseksi vai onnellisuus, mutta korrelaatio on jo itsessään mielenkiintoinen.

Onko siis mahdollista parantaa omaa luovuuttaan ja onnellisuuttaan? Ehkä, mutta kaikki riippuu omista mieltymyksistä. Myös ylimääräiset puoli tuntia unta voi jo tehdä ihmeitä jaksamiselle.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Women's Health Mag
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay