Tämän vuoksi kahviin ei kannata lisätä rasvatonta maitoa

8.8.2018

Jos haluat nauttia kahvisi parhaimmillaan, niin älä lorauta ainakaan rasvatonta maitoa kahvisi joukkoon.

 

Ensinnäkin rasvaton maito vaikuttaa todella paljon kahvin makuun. Jos kahvista haluaa kaiken maun ja nautinnon irti, niin rasvaton maito on syytä jättää pois, kertoo barista Petri Nieminen. Rasvaton maito on liian kevyttä kahvin sekaan laitettavaksi. Jos kahviin haluaa kuitenkin lisätä maitoa, niin kevyt maito tai täysmaito sopivat siihen paljon paremmin, koska kevyt maidon ja varsinkin täysmaidon, sekä kahvin sisältämät rasvat sopivat paremmin yhteen ja näin ollen maku säilyy parempana. Juomasta tulee tasapainoisempi, Nieminen täsmentää.

 

Rasvaton maito sisältää enintään puoli prosenttia rasvaa, kevyt maidossa on puolitoista prosenttia ja täysmaidossa rasvaa on kolmen ja neljän prosentin välillä. Prosenttien tuijottelu on kuitenkin turhaa, sillä maitoa kannattaa lisätä kahviin vain tilkka (jos sitäkään). Näin ollen enemmän rasvaa sisältävän maidon valinta ei merkittävästi lisää päivittäistä rasvakiintiötä. Enemmän rasvaa sisältävän maidon lisääminen ei siis olennaisesti vaikuta painonhallintaan, eikä mahdollisesti käynnissä olevaan elämäntaparemonttiin.

 

Maidon tehtävä kahvin seassa on lähinnä happamuuden säätely, jolloin kahvin mausta tehdään sopivan ”pyöreä” omaan suuhun / makuun.

 

KATSO LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA -UUTISIA

 

Lähde: Makuja

Artikkelikuva: Unsplash / Tyler Nix