Edistää terveyttäsi vain yhdellä teolla – 8 helppoa vinkkiä

13.7.2018

Haluatko elää terveellisemmin, mutta täydellinen elämänmuutos tuntuu tässä kohtaa hankalalta? Tunnetuilta ravitsemusterapeuteilta kysyttiin, millä yhdellä muutoksella ihminen voi eniten vaikuttaa terveyteensä ja hyvinvointiinsa ­ tässä heidän vastauksiaan.

Muuta ajattelutapaasi

“Kysy itseltäsi miksi ­ ‘miksi haluan muuttaa elintapojani?’. Todellisen syyn löytäminen ­ liittyi se sitten fyysiseen terveyteen tai muihin tavoitteisiin ­ on kuin kääntäisi valokytkimen päälle. Se antaa sisäistä voimaa ja inspiraatiota, jota tarvitaan pitämään yllä terveellisiä elämäntapoja pitkällä tähtäimellä.”

-Carolyn O’Neil

“Ajattele aina positiivisesti. Älä ajattele, että terveellisempi elämä on pakollinen tavoite, vaan tee siitä positiivinen asia, jonka tavoittelusta oikeasti nautit.”

-Toby Amidor

Panosta aamiaiseen

“Aloita aamusi terveellisellä aamiaisella. Se antaa päivällesi oikean suunnan.”

-Janet Helm

Syö kasviksia

“Syö ateroiden kanssa värikäs salaatti. Rakenna se sateenkaaren värien mukaan ­tomaattia, porkkanoita, paprikaa, pinaattia, lehtisalaattia, munakoisoa… “

-Debra Wein

“Syö enemmän kasviksia aterioilla ja välipaloina. Hedelmät, vihannekset, pähkinät, kokojyvätuotteet ja siemenet ovat täynnä ravintoaineita ja kuituja, jotka ovat hyväksi ruuansulatukselle, ehkäisemään sairauksia ja tuomaan energiaa.”

-Michelle Dudash

Syö vähemmän, nauti enemmän

“Suurin osa asiakkaistani mielummin söisi lempiruokiaan entistä vähemmän, kun jättäisi ne kokonaan pois ja korvaisi jollain muulla. Vähemmän ja hitaammin syöminen saa sinut nauttimaan enemmän ruuan mausta, tuoksusta ja koostumuksesta, vaikka annoskoko on pienempi.”

-Bonnie Taub­Dix

Ole nirso

“Syö vain rakastamiasi ruokia ­ ja yritä valita ne niin, että saat niistä tarvittavat ravintoaineet.”

-Kathleen M. Zelman

Kokkaa

“Ruokaa tulisi arvostaa. Panosta kotiruokaan ja perheen yhteisiin aterioihin, niin ruokailutottumuksesi muuttuvat terveellisemmiksi.”

-Elisabeth D’Alto

Liiku enemmän

“Liikunnan ei tarvitse olla salilla hikoilua, jos sellainen ei innosta ­ kunhan teet jotain fyysistä, mistä nautit.”

­-Keri Gans

Nuku paremmin

“Univaje on monissa tutkimuksissa yhdistetty painonnousuun. Huonot yöunet saavat sinut myös nälkäisemmäksi ­ jo yhden huonosti nukutun yön jälkeen saatat nauttia seuraavana päivänä 500 kaloria enemmän.”

-Patricia Bannan

Lähde: washingtonpost.com
Kuva: Unsplash / Maarten van den Heuvel