Erinomaista syitä juoda kahvia päivittäin

18.5.2024

Älä tunne painetta luopua kahvista, kun joku kertoo sen olevan ”haitallista” sinulle, koska kahvilla on paljon todistettuja hyötyjä terveydelle. Tietysti loputon määrä kuppeja päivässä voi johtaa kofeiiniriippuvuuteen, lisääntyneeseen sydämen sykkeeseen ja hermostuneisuuteen, mutta kohtuullisissa määrissä kahvi on itse asiassa melko hyväksi sinulle.

Kahvi on ollut yhdistetty moniin, moniin todistettuihin terveysvaikutuksiin jo vuosia. Anna kahvivihaajien melun mennä ohi ja sen sijaan juhli niitä monia syitä, miksi kahvi on hyvä sinulle. Pidä se yhdessä tai kahdessa kupissa päivässä ja nauti kupistasi ilman syyllisyyttä!

 

Kahvi parantaa maksan toimintaa

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi kahvi on hyvä sinulle, on se, että se auttaa parantamaan maksasi terveyttä. Vaikka jotkut sanovat sen olevan myrkyllistä maksalle, tutkijat ovat havainneet, että ihmiset, jotka juovat yhden tai kaksi kuppia kahvia päivässä, sairastuvat 43 prosenttia harvemmin maksasyöpään ja heidän maksansa toiminta on parantunut myös yleisesti ottaen.

Tämä johtuu kahvipavuissa olevasta antioksidantista, jota kutsutaan kloorigeenihapoksi. Voit myös ostaa raakakahvipapulisiä saadaksesi samat hyödyt, mutta itse nautin aamuisen kahvikupin kautta saamistani antioksidanteista!

 

Kahvi voi auttaa estämään ja hoitamaan diabetestä

Tutkijat ovat myös havainneet, että kahvin juominen voi parantaa diabeteksen vaikutuksia ja verensokeritasoja niillä, joilla on diabetes. Tämä johtuu kahvin vaikutuksesta insuliiniin, joka säätelee verensokeritasoja.

Liika kahvia voi lisätä sokerinhimoa, joten kahvin määrän pitäminen yhdessä tai kahdessa kupissa päivässä on avainasia, ellei juo kofeiinitonta, josta on todettu olevan hyötyä. Kahvi on yhdistetty vähentyneeseen sokerin ja makeiden tarpeiden tarpeeseen, kunhan et lisää siihen sokeria.

 

Aivot toimivat paremmin

Yksi syistä, miksi kahvin on havaittu olevan hyväksi sinulle, on sen vaikutus aivojen toimintaan ja yleiseen aivotoimintaan. Se vaikuttaa voimakkaasti aivoihin, mikä auttaa niitä keskittymään, prosessoimaan ja säilyttämään tietoa paremmin ja nopeammin.

Kahviin on liitetty tutkimuksia, jotka osoittavat sen estävän Alzheimerin tautia sekä Parkinsonin tautia, jotka johtuvat kahvin muistia parantavista vaikutuksista. Tämä on todennäköisesti syy siihen, miksi niin monet aloittavat päivänsä tämän upean juoman kanssa, kun olemme lähdössä töihin tai tarvitsemme hyvän alun päivän varhaisina tunteina.

 

Kahvi estää ja hoitaa lievää masennusta

Kukaan ei saa käyttää kofeiinia masennuksen poistamiseen, mutta kohtuullinen kahvin käyttö, erityisesti naisilla, on osoitettu kerta toisensa jälkeen hoitavan lievää masennusta. Tämä johtuu siitä, mitä tutkijat uskovat kahvin vaikutuksista aivojen välittäjäaineisiin, jotka auttavat parantamaan verenkiertoa, henkistä toimintaa sekä lisäävät keskittymistä ja tietoisuutta.

Kahvilla on myös lievä rauhoittava vaikutus, mikä auttaa rentouttamaan jännitystä ja lieventämään stressiä. Pidä määrät yhden ja kolmen kupin välillä päivässä hyötyjen saamiseksi, ja jos kärsit kofeiinikrapulasta, siirry kofeiinittomaan tai vähennä juomasi kahvin määrää.

 

Kahvi parantaa verenkiertoa

Kahvi on loistava tapa parantaa verenkiertoa, mikä on yksi syy siihen, miksi se auttaa parantamaan henkistä toimintaa ja kykyäsi liikkua. Koska se vaikuttaa verenkiertoosi, se parantaa myös lihastesi käyttöä ja voi lisätä kehosi kykyä liikkua päivän aikana.

Huomaan, että tunnen oloni yleisesti paremmaksi muutaman siemauksen jälkeen, ja voin automaattisesti havaita eron, kun en juo sitä, jolloin tunnen oloni jäykäksi, väsyneeksi ja yleisesti ottaen hämmentyneeksi henkisesti. Vaikka en tarvitsekaan kahvia herättämään minua heti aamulla, tunnen ehdottomasti oloni paremmaksi sen juotuani!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Allwomenstalk.com
Lähde: Unsplash.com