Aiemmasta seksielämästä kertominen: mitä kannattaa jakaa uudelle kumppanille?

13.7.2018

Kaikilla on oma historiansa, myös seksielämään liittyen. Monet kuitenkin pähkäilevät, mitä siitä kannattaa jakaa uudelle kumppanille, ja mitä pitää omana tietonaan. Asiantuntijat Veronica Vaiti ja Leslie C. Bell kertovat, mistä kannattaa puhua kumppanin kanssa ­ ja mistä ei.

1. Älä paljasta “numeroasi”

Seksikumppaniesi määrä on täysin oma asiasi, ja sen paljastaminen voi herättää monia tunteita molemmissa osapuolissa ja jopa tuomitsemisen pelkoa. Jos kuitenkin haluat paljastaa numerosi, varmista ensin, että olet itse sinut määräsi kanssa.

2. Kerro mahdollisista sukupuolitaudeista

Aihe on varmasti vaikeaa ottaa esille, mutta jos tartunnan mahdollisuus on olemassa, sinun on kerrottava siitä kumppanillesi. Jos taas menneisyydessäsi on kokonaan pois hoidettu sukupuolitauti, kuten klamydia, ei siitä ole tarvetta puhua.

3. Älä kysele häneltä hänen kondomin käytöstään

Kaikkien entisiin parisuhteisiin ei ole välttämättä kuulunut kondomin käyttö. Se, onko hän sitä yleensä käyttänyt vai ei, ei kuulu sinulle, kunhan sukupuolitautitartunnan vaara on poissuljettu.

4. Ehdota testeissä käymistä

Voi olla hyvä idea ehdottaa, että molemmat kävisivät varmuuden vuoksi testaamassa itsensä ennen suhteessa etenemistä.

5. Keskustelkaa ehkäisystä

Vaikka käyttäisit hormonaalista ehkäisyä, puhukaa siitä, aiotteko lisäksi käyttää kondomia ­mikä on suositeltavaa tuoreen kumppanin kanssa.

Lähde: glamour.com

Kuva: Unsplash / Felix jr Serrano