8 Seksimyyttiä, joita useimmat pitävät totena

12.6.2018

Koolla on väliä. Et voi saada seksitautia, jos käytät kondomia. Miehillä on vahvempi seksivietti kuin naisilla. Olet saattanut kuulla edellä mainitut väittämät aikaisemminkin, mutta tiedätkö, kuinka moni niistä pitää paikkansa?

On vahingollista uskoa huhupuheisiin ja yleistyksiin, kun puhutaan seksistä. On tärkeää muistaa, että seksuaalisia kokemuksia, mieltymyksiä ja haluja on loputtomasti erilaisia ja tutkijat oppivat jatkuvasti lisää uutta.

Älä murehdi, jos et ole vielä orgasmien ja yhdynnän ammattilainen. Lue eteenpäin, niin tiedät, mitkä ovat seksiasiantuntijoiden mukaan tunnetuimpia seksimyyttejä:

 

Voit tulla raskaaksi kuukautisten aikana.

On harvinaista tulla raskaaksi kuukautisten aikaan – mutta siihenkin kuuluu pieni porsaanreikä, kertoo tohtori Christine Greves, naistenlääkäri.

”Jos kuukautisvuotosi johtuu kuukautisista, eli olet ovuloinut 14 päivää sitten, ei sinulla voi olla hedelmöityvää munasolua siinä vaiheessa,” hän selittää. ”Ongelma on kuitenkin se, että joskus naisilla on verenvuotoa, joka ei liity kuukautisiin, ja he luulevat kuukautisten alkaneen, vaikka näin ei oikeasti ole.”

Verenvuotoa voi aiheuttaa esimerkiksi tulehdukset ja hormonimuutokset. Parasta onkin käyttää ehkäisyä aina, kun et yritä tulla raskaaksi.

 

Et voi saada seksitautia, jos käytät kondomia.

Olet varmaankin joskus kuullut, että kondomia käyttämällä voi välttyä seksitaudeilta. Ja se pitää myös paikkansa tiettyyn pisteeseen saakka.

Vaikka kondomit suojaavatkin eritteiden, kuten sperman välittämiltä taudeilta, eivät ne ole niin tehokkaita suojaamaan tartunnoilta, jotka tarttuvat ihokontaktissa, esimerkiksi herpekseltä.

Seksiä on mahdollista harrastaa turvallisesti ehkäisyn ja kommunikaation kanssa. Kondomit suojaavat jossain määrin ihokontakteilta, ja niitä tulisi käyttää aina kun mahdollista. Keskustele myös kumppanisi kanssa ehkäisyn käytöstä ja teille mieluisista menetelmistä.

 

On normaalia teeskennellä orgasmia.

Orgasmien teeskenteleminen ei ole ikinä hyvä idea, vaikka haluaisitkin vain suojella jonkun egoa, kertoo Sarah Murray, seksitutkija.

”Orgasmit ja muut merkit, jotka kertovat seksuaalisesta nautinnosta, kertovat kumppanillemme, että pidämme siitä, mitä hän tekee,” hän sanoo. ”Jos seksi ei tunnu hyvältä, mutta teeskentelemme nauttivamme, jatkaa kumppanimme samaan malliin myös jatkossa.”

Mutta mikä ratkaisuksi? Kommunikointi. “Rohkaise kumppaniasi tekemään nautinnollisia asioita ja kerro, mikä ei toimi,” Murray lisää.

 

Lue myös: 13 asiaa seksistä, jotka tulisi unohtaa

 

Et voi tulla raskaaksi, ellei mies ejakuloi yhdynnässä.

Raskaaksi tulemisesta liikkuu lukemattomia huhuja, mutta nyt on aika tehdä niistä selkoa.

”Yksi eniten levinneistä myyteistä on se, että raskaudelta voi välttyä, jos vetää siittimen ulos emättimestä ajoissa, mutta asia ei ole näin,” kertoo tohtori Mache Seibel. ”Usein laukeamista edeltää sperman tirskahduksia, jotka voivat myös tehdä naisen raskaaksi,” Seibel selittää.

Aina, kun spermaa menee vaginaan, raskauden alkaminen on mahdollista. Älä siis luota aikaiseen ulos vetämiseen, jos haluat välttyä raskaaksi tulemiselta.

 

Naiset saavat yleensä orgasmin penetraatiossa.

Vuonna 2015 Journal of Sex-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että ainoastaan 18 prosenttia naisista saa orgasmin pelkästä penetraatiosta. ”Nämä löydökset todistavat, ettei suurin osa naisista löydä täydellistä nautintoa ainoastaan penetraation aikana,” kertoo Sunny Rodgers, seksivalmentaja. ”Useimmat naiset tarvitsevat tietynlaista klitoriksen käsittelyä, jotta orgasmi olisi mahdollinen.”

Saatat pitää stimulaatiosta sellaisenaan tai penetraation aikana. Murray suosittelee naisen olemista päällä tai “ylimääräisen käden” käyttämistä penetraation aikana, jotta molemmat osapuolet saavat haluamansa.”

 

Koolla on väliä

“Vanha sanonta pätee edelleen: veneen koolla ei ole väliä – tärkeintä on aaltojen liike,” kertoo Rodgers. ”Peniksiä löytyy laidasta laitaan ja niiden koko ja muoto on erilainen jokaisella maailman miehellä.

“Penis, joka on täydellinen jollekin henkilölle, voi olla liian pieni tai iso toiselle,” Rodgers avaa. ”Sen lisäksi penistä voi käyttää niin monilla eri tekniikoilla, eri asennoissa ja eri välineiden kanssa, ettei koolla loppujen lopuksi ole suurempaa merkitystä.” Tutki, kokeile ja nauti!

 

Miehet haluavat naisia enemmän seksiä.

Tämä stereotypia on vahingollinen. Vuonna 2016 julkaistun tutkimuksen mukaan miehet tyypillisesti aliarvioivat kumppaneidensa seksihalut. Toisen tutkimuksen mukaan 71 prosenttia naisista haluaisi harrastaa enemmän seksiä tulevana vuonna.

”Aivot on voimakkaampi seksuaalinen elin kuin genitaalialueet, koska seksivietti kumpuaa aivoista,” Rodgers sanoo. ”Voi tuntua siltä, että miehillä olisi suurempi seksivietti siksi, että miehet ajattelevat seksiä enemmän… Seksiviettiä ei voida kuitenkaan mitata millään tavalla, joten tämän oletuksen voi unohtaa.”

 

Seksiä harrastetaan orgasmin takia.

Kaikki rakastavat orgasmeja, mutta muista varmistaa, mitä kumppanisi haluaa. “On hyvä, jos haluaa kokeilla eri asioita saadakseen nautintoa,” Murray sanoo.

Kyse on matkasta, ei määränpäästä. Jos keskityt vain orgasmiin, saatat jättää huomiotta muita tärkeitä seksin elementtejä, kuten helliä kosketuksia, esileikkiä ja välittämistä,” Murray sanoo.

Lisäksi orgasmia ei voi erinäisistä syistä aina saada, esimerkiksi humalatilan tai stressin takia. Pyri siis nauttimaan parhaasi mukaan, orgasmi kyllä tulee, jos on tullakseen.

 

Lue myös: Tiede kertoo: On olemassa 237 syytä seksin harrastamiseen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Vidar Nordli-Mathisen