7 Timjamin mahtavaa terveysvaikutusta

22.7.2021

Timjami on herkullinen yrtti, jota käytetään muun muassa ruoanvalmistuksessa, lääkkeenä tai koristeena. Tavallisesti timjamia myydään tuoreena ja kuivattuna ilman oksia ja vartta.

Pitemmittä puheitta, tässä ovat 7 timjamin terveysvaikutusta:

 

01. Timjami voi olla tehokkaampaa kuin aknevoide

Leedsin yliopiston tutkijat ovat havainneet tutkimuksissaan, että timjamilla on kyky tappaa aknea aiheuttavaa bakteeria viidessä minuutissa timjamille altistumisen jälkeen.

 

02. Timjami rauhoittaa verenpainetta

Belgradin yliopiston tutkijoiden mukaan villistä timjamista eritetty uute laski rottien verenpainetta, kun asiaa testattiin laboratorio-olosuhteissa.

 

03. Timjami suojaa ruokaperäisiltä bakteeritaudeilta

Puolalaisen tutkimuksen mukaan timjamin öljy tappaa menestyksekkäästi bakteeritauteja, kuten enterokokkia ja stafylokokkia.

 

04. Timjami voi auttaa taistelussa erilaisia syöpiä vastaan

Eräässä Lissabonin yliopiston tutkimuksessa on havaittu, että timjamiuutteella voi suojautua suolisyöpää vastaan.

 

05. Timjami voi parantaa hiivasienen

Torinon yliopiston tutkimuksissa huomattiin, että timjamin öljyllä on kyky tappaa hiivasieni-infektioita erityisesti suun ja vaginan alueelta.

 

06.  Timjami lievittää iho-oireita

Afrikkalaisissa tutkimuksissa on selvitetty, että timjamin öljyllä hoidetuista sieni-infektiopotilaista 66% parani kokonaan. Plasebolla hoidetusta vertailuryhmästä parani ainoastaan 28 %.

 

07. Timjami pitkittää ruokaöljyn elinkaarta

Puolalaiset ruokatutkijat ovat havainneet, että timjamiuutteella voi venyttää auringonkukkaöljyn parasta ennen- päivää ja että timjamilla voi olla tästä syystä myös potentiaalisia antioksidanttisia ominaisuuksia.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Dovemed.com
Lähde: Pixabay