7 terveellistä syytä pitää kahvitauko

3.6.2024

Kahvi ja tauko! Nämä kaksi ihanaa asiaa yhdistettynä tekevät sinulle hyvää monella eri tavalla.

 

Kahvi auttaa polttamaan rasvaa

Pieni tauko ja siihen liitetty kofeiiniruiske kiireisen työpäivän lomassa auttaa sinua tietenkin jaksamaan, pitämään silmät auki työpäivän loppuun, mutta sen lisäksi kahvitauko edistää myös rasvan polttamista. Useat tutkimukset viime vuosikymmenten aikana ovat todistaneet mitattavissa olevan yhteyden kahvin ja aineenvaihdunnan välillä. Kahvi nopeuttaa aineenvaihduntaa ja näin ollen rasva palaa kehossasi nopeammin.

 

Kahvi tekee sinusta onnellisen

Se, että joskus vain ajatteleekin kahvia (tai Irish Coffee:ta), niin se saa hymyn huulile. Eri tutkimuksissa on käynyt ilmi, että on oikeasti olemassa biologinen linkki kahvin ja masennuksen välillä. Harwardin yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että naisilla, jotka juovat neljä kuppia (tai enemmän) kahvia päivässä, on 20% alhaisempi riski sairastua masennukseen. Enemmän kahvia – onnellisempi elämä.

 

Kahvi voi suojata diabetekseltä

UCLA:n tutkijat sanovat, että kahvin sisältämät yhdisteet voivat suojata meitä 2-tyypin diabetestä vastaan. Huom. Muista kuitenkin olla lisäämättä kahviisi sokeria, jotta saat tämän mahdollisen hyödyn irti. Kahvi mustana – kroppa terveenä!

 

Kahvi on ladattu antioksidanteilla

Tiedät varmaankin, että monet terveysasiantuntijat toitottavat monien marjoen puolesta, koska ne sisältävät paljon antioksidantteja, näitä kehossamme tauteja vastaan taistelevia aineita. Ja jokaisen pitäisi syödä näitä enemmän ja enemmän. Mutta nyt tulee uutinen kahvin ystäville: Kahvi on erinomainen lähde monelle hyvää tekevälle antioksidantille. Kahvi – terveyden edistäjä!

 

Kahvi on hyväksi maksalle

Italialaisten tiedemiesten tutkimuksissa kävi selville, että kahvilla on maksaamme suojaavia vaikutuksia. Itse asiassa, kahvi ei pelkästään suojaa maksaamme, vaan saattaa joka ehkäistä maksasyöpää. Kahvi – syöpää vastaan!

 

Kahvi vähentää suonenvetoja

Japanilaisessa, yli 80 000 tuhannen ihmisen käsittävässä tutkimuksessa tiedemiehet havaitsivat, että kahvia juovilla ihmisillä oli 20% pienempi todennäköisyys saada suonenvetoja. Kahvi pitää vetreänä!

 

Kahvi on hyväksi sydämelle

Harwardin tutkijoiden mukaan ne ihmiset, jotka juovat neljä kuppia (huom. pieniä kuppeja) kahvia päivässä, on 11% pienempi todennäköisyys saada sydänkohtaus. Kahvi – sydämen asialla!

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI -UUTISIA

 

Lähde: Bribes

Artikkelikuva: Pixabay / Engin_Akyurt

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia