Tietyt tavat ja tottumukset kannattaa vetää vessanpöntöstä alas. Tässä seitsemän sellaista.
1. Hammasharjojen säilytys samassa mukissa
Säilytätkö hammasharjaasi samassa mukissa asuinkumppani(e)si harjojen kanssa? Ei kannattaisi, koska harjaspäiden koskiessa toisiinsa myös bakteerit vaihtuvat harjasta toiseen. Tämän lisäksi tutkimukset osoittavat, että yhteismukissa säilytettyjen harjojen varren alaosa on vielä bakteeripitoisempi kuin harjaspäät.
2. Partahöylän säilyttäminen suihkutiloissa
Säilytätkö partahöylääsi suihkussa? Ei kannattaisi, koska tällöin höylän terä pysyy kosteana pitkään käytön jälkeen, mikä nopeuttaa terän ruostumista ja bakteerien leviämistä. Suihkussa säilytettynä terä kostuu aina kun kämppiksesi käy suihkussa.
3. Saippuapalan säilyttäminen omalla astiallaan
Toisin kuin moni luulee, saippuapalat eivät ole ”itsepuhdistuvia”. Jos säilytät saippuapalaa pienellä asetilla, niin saippua itseasiassa lilluu erittäin bakteeripitoisessa nesteessä. Nestesaippua on tästä syystä lähes aina hygieenisempi vaihtoehto kuin saippuapala.
4. Ovenkahva
Miten usein puhdistat kylppärisi ovenkahvan? Luultavasti et riittävän usein, ottaen huomioon että se on yksi talosi likaisimpia paikkoja. WC-tilojen kahvaa käyttävät lähes kaikki jotka ikinä käyvät asunnossasi, eivätkä kaikki sitä käyttävät kädet ole läheskään puhtaita…
5. Pyyhkeet toistensa päällä
Ripustatko usein pyyhkeitä toistensa päälle? Jos teet näin, olet luultavasti huomannut joskus etovaa hajua kylppärissäsi. Se johtuu siitä, että päällekkäin pinotut pyyhkeet kuivavat heikosti ja siten myös homehtuvat herkästi. Kaikki pyyhkeet tulisi myös pestä aina muutaman käyttökerran välein.
6. Vessan vetäminen kansi auki
Vedätkö vessaa usein niin, että kansi on auki? Jos vedät, roiskit tuhansittain bakteereita kaiken edellämainitun ylle.
7. Puhelimen käyttäminen WC:ssä istuessa
Olepa ihan rehellinen ja kerro, luitko tämän vessanpöntöllä istuessasi? Se on ihan ok… kunhan puhdistat puhelimesi silloin tällöin kunnolla.