Nämä 7 asiaa ovat varmoja erotiikantappajia

12.12.2019

1. Unenpuute

Erään Brain Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan unenpuutteella ja seksin sujuvuudella on suora yhteys. Sopiva unimäärä vaihtelee yksilöittäin, mutta käytännössä kaikilla sen tulisi asettua jonnekin 7 – 9 tunnin väliin.

2. Päästät itsesi huonoon kuntoon

Huono kunto vaikuttaa kaikkeen – myös seksielämään. Kuntoilun myötä sydän vahvistuu, minkä ansiosta verenkierto myös sukuelinten tienoilla paranee. Tällöin myös seksi sujuu paremmin ja stamina paranee. Mitään ihmeellistä ei tarvitse tehdä tulosten saamiseksi: Jo 30 minuutin kävely joka päivä tai pieni joogasessio töiden jälkeen auttaa.

Lisää aiheesta liikunta ja fitness

3. Päästät makuuhuoneesi roisiin kuntoon

Likainen ja tavaraa täynnä oleva makuuhuone ei ainakaan paranna seksielämää. Jos makuuhuoneesi yöpöydällä on kuvia sukulaisistasi, ne kannattaa ehkä viedä muuhun huoneeseen tuijottelemaan.

4. Jätät lisäravinteet syömättä

Etenkin sinkki ja B-vitamiini ovat tärkeitä hivenaineita sujuvan seksielämän kannalta. Ostereita ja simpukoita ei turhaan pidetä lemmenrohtoina – ne ovat nimittäin hyviä lähteitä molemmille aineille. Hyviä b-vitamiinin lähteitä ovat mm. kananliha, lohi ja tonnikala.

5. Syöt papuja ja kaalia ennen petipuuhia

Tietyt ruoat aiheuttavat todistetusti ilmavaivoja useimmille. Tällaisia ruokia ovat mm. pavut, linssit, parsakaali, kukkakaali ja maito. Jätä siis nämä syömättä tai peitot saattavat heilua aivan vääristä syistä.

6. Juot liikaa

Pieni tilkka alkoholia voi saada tunnelman sopivaksi, mutta useampi annos heikentää libidoa ja aiheuttaa erektio-ongelmia. Liiallinen alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa myös inorgasmia -nimisen tilan, jossa orgasmin saaminen on lähes mahdotonta.

7. Tupakoit

Tupakoinnilla ja erektiohäiriöillä on suoraviivainen yhteys, jonka ovat todistaneet lukuisat tutkimukset. Tupakointi heikentää verenkiertoa, mikä näkyy ensimmäisenä peniksen toimintakyvyssä.

Lisää aiheesta Seksi ja romantiikka

Lähde: womenshealthmag.comwww.iltalehti.fi, www.ncbi.nlm.nih.gov

Kuva: Unsplash / Timothy Paul Smith