6 yksinkertaista merkkiä, jotka kertovat, että syöt liikaa sokeria

25.11.2021

1. Olet usein / koko ajan uupunut

Jos syöt usein hiilihydraatti pitoisia ruokia, varsinkin nopeita hiilihydraatteja, niin vireystasosi voi olla yhtä vuoristorataa. Väsyneenä sokeriin tottunut elimistösi vaatii lisää sokeria. Tämä aiheuttaa piristyspiikin, joka tuo kuitenkin uupumuksen takaisin kahta pahempana. Pyri välttämään kierrettä.

2. Makean himo iskee äkillisesti

Sokeri on addiktoivaa, kuin huumetta. Kun sen makuun pääsee, niin sitä kaipaa koko ajan lisää. Jos mielessä pyörii koko ajan erilaiset herkut ja niiden mässääminen, niin… vähennä sokerin syömistä.

3. Moninaiset iho-ongelmat

Sokei saa ihon ”kuplimaan” – näppylöitä, akena, mitä kaikkea. Moni varmaankin tunnistaa tästä itsensä: ”Söin eilen levyn suklaata, nyt on finnejä naamassa”. Joten: Kannattaa kokeilla rajoittaa herkuttelua, tai jos mahdollista, jättää väliin kokonaan.

4. Masentuneisuus ja äkkipikaisuus

Sokeri ”pistää vihaksi”. Mitä enemmän sokeria, sitä äkkipikaisempi ihminen. Liian pitkään käytetty liiallinen sokerin määrä voi johtaa pysyviin ikäviin muutoksiin, eikä varmaan kukaan meistä halua olla koko ajan se ”pyllylle ammuttu karhu.

5. Sairastelet usein

Sokeri heikentää immuniteettia ja näin ollen sairastut herkemmin. Syö vähemmän sokeria ja poimi vähemmän flunssia vuoden aikana.

6. Liikakiloja kertyy helposti

Se liian tuttu oireyhtymä meille monelle: Herkuttelen liikaa – kiloja kertyy, eikä edes liikkuminen auta. Jos siis haluat karistaa liikakiloja, niin vähennä hiilihydraatteja, liikkumisen lisäksi.

 

Jaa Facebookissa, jos sait hyvää tietoa!

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Pixabay