Näiden pienten päivittäisten tekojen avulla voit parantaa terveyttäsi

1.7.2021

Terveys on kiinni pienistä, arkisista teoista ja ajatusmalleista. Muutamalla päivittäisellä teolla voit parantaa terveyttäsi ja oloasi huomattavasti.

Tässä muutama simppeli vinkki terveempään elämään.

1. Ole kiitollinen
Kiitollisuus on yksi tehokkaimmista stressinpoistajista. Stressaavien asioiden ajattelemisen sijaan fokus kannattaa keskittää siihen, mikä elämässäsi on hyvin – ja meillä suomalaisilla asiat tuppaavat pääsääntöisesti olemaan varsin hyvin. Kiitä ja ole kiitollinen – näin saat positiivista energiaa päivääsi.

2. Liiku
Keksi jokin syy liikkua joka päivä. Esimerkiksi työmatkan käveleminen tai portaiden käyttäminen hissin sijaan riittää jo antamaan puhtia. On syytä muistaa, että ihmiskeho on muovautunut liikkumaan, ei pönöttämään paikallaan. Pyri löytämään vähintään 30 minuutin aika liikkumiselle joka päivä.

3. Nuku
Nykymaailmassa laadukkaalle ja riittävän pitkälle yöunelle ei monesti anneta sijaa. Totuus kuitenkin on, että kunnon yöunet ovat yksi tärkeimmistä asioista mitä kroppasi tarvitsee. Yöllä keho korjaa itseään ja aivot muuntavat päivän aikana oppimiasi asioita lyhyestä muistista pitkäaikaisen muistin lokeroihin.

4. Syö vihanneksia sateenkaaren väreissä
Mitä värikkäämmin syöt, sen parempi. Ja ei, tämä ei koske värikkäitä karkkisekoituksia tai muroja, vaan nimenomaan vihanneksia ja hedelmiä. Mitä värikkäämmältä salaattilautasesi näyttää, sitä monipuolisemmin saat tärkeitä hivenaineita, kuten antioksidantteja ja vitamiineja.

5. Syö kuitua ja kalaa
Punainen liha ja pitkälle prosessoidut ruokatuotteet ovat syy sille, että monet kärsivät kropassaan jatkuvasta tulehdustilasta. Tulehdustilaa vastaan voit taistella suosimalla lihan sijaan kalaa ja ranskanperunoiden sijaan kuitupitoisia täysjyvätuotteita. Kalasta saat terveellistä omega-3-rasvahappoa. Vihanneksista, kaurasta ja palkokasveista saat kuitua, joka on hyväksi suolistollesi ja pitää nälän poissa pitkään.

Katso täältä lohiherkkuideoita

6. Juo
Ihmiskeho on erään sortin kone, jonka tärkeintä polttoainetta on vesi. Riittävä vedensaanti pitää energiatason korkeana ja ihonkin terveenä. Hanavesi on parasta juotavaa Suomessa – se on hampaiden ja terveyden kannalta parempi vaihtoehto kuin vaikkapa hedelmämehut. Jos vesi maistuu tylsältä pelkältään, niin kokeile laittaa vettä kannuun, muutama viipale sitruunaa mukaan ja kannu jääkaappiin. Nam!

Lisää aiheesta Terveys & Hyvinvointi

Lähde: Mashable
Kuva: Unsplash / Alexander Mils