5 yleistä virhettä, jotka ihmiset tekevät peseytyessään

4.8.2018

Peseytyminen ja hygieniasta huolehtiminen eivät ole rakettitiedettä, mutta monet silti huomaamattaan toistavat eräitä virheitä. Tässä viisi yleistä peseytymismokaa.

1. Peset joka kerta hiukset shampoolla

Hiuksia ei kannata pestä shampoolla joka kerta, koska shampoo vie hiuksista niiden luontaisen kiillon. Pese hiuksesi shampoolla vain joka toinen kerta.

2. Käytät samaa sientä/pesukukkaa pitkään

Sienten ja pesukukkien ilmava ja kosteana pysyvä rakenne vetää puoleensa bakteereita, joten ne on syytä vaihtaa uuteen kuukauden-parin välein.

3. Tunget vanupuikon korvakäytävääsi

Vanupuikkoja ei kuulu työntää korvakäytävään, koska tällöin todennäköisesti vain työnnät vaikkua syvemmälle. Vanupuikon sijaan käytä sormeasi ja talouspaperia: Kiedo talouspaperia sormesi ympärille, kostuta se ja pyyhi korvasi puhtaaksi!

4. Peset hampaat heti syömisen/juomisen jälkeen

Hampaiden kiille on pehmeämpää heti syömisen jäljiltä. Jos harjaat hampaasi heti aamiaisen tai illallisen jälkeen, saatat vahingoittaa kiillettä. Odota noin 30 minuuttia ennen kuin alat harjata.

5. Käytät saippuapalaa

Nestesaippua on hygienisempi valinta, paristakin syystä: Ensinnäkin palasaippuaan kertyy bakteereja kaikista niistä käsistä, jotka saippuaa käyttävät. Toisekseen, palasaippua usein lilluu asetilla lavuaarin päällä nesteessä, joka sisältää erityisen paljon bakteereja.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: BuzzFeed