5 Syytä, miksi sinun tulisi syödä kaurapuuroa päivittäin

3.9.2020

Kaurapuuro, tuo klassinen aamuherkku, jonka tuoksun tuntee jokainen. Kaurapuuro on aina jakanut mielipiteitä, mutta oikealla höystämisellä kaurapuuron suurimmat kammoksujatkin pystyvät syömään kaurapuuroa, jos muutakaan ei ole tarjolla.

 

Kaurapuuro – yksi parhaista aamupaloista

Kaurapuuroa ei suinkaan kannata aliarvioida; se on aamupalana parhaasta päästä. Puuron syöminen on ravitseva ja terveellinen tapa startti päivälle ja jos et vielä nauti säännöllisesti kaurapuuroa, tässä 5 syytä miksi kannattaa ehkä harkita aamupalatottumuksiasi uudelleen:

  1. Kaurassa on sekä liukenevia että liukenemattomia kuituja. Liukenevat kuidut alentavat kolesterolia ja pitävät verensokerin kurissa. Liukenematon kuitu sen sijaan pitää ummetuksen loitolla ja edistää ruoansulatuksen toimintaa.
  2. Puuro on helppo ja tasapainoinen aamupala.  Kupillinen kuumaa puuroa sisältää noin 150 kaloria, 4 grammaa kuitua ja 6 grammaa proteiinia. Jos haluat lisäproteiinia, lisää lusikallinen mantelivoita puurosi päälle. Näin vältyt nälän tunteelta pitkälle päivään.
  3. Kaurasta saa monia tärkeitä mineraaleja.  Ravinteikas kaurapuuro sisältää tiamiinia, magnesiumia, fosforia, sinkkiä, mangaania, seleeniä ja rautaa.
  4. Kaura on luonnostaan gluteenitonta, mutta jos olet keliaakikko, muista tarkistaa pakkausselosteista, onko kauratuotteen valmistuksessa käytetty koneita, joilla käsitellään myös gluteenipitoisia viljoja.
  5. Kaura auttaa pitämään painon kurissa. Kaura pitää sinut kylläisenä pitkään. Valitettavasti monet kammoksuvat hiilihydraatteja pelätessään ylimääräisiä kiloja, vaikka todellisuudessa hyvä täysjyväaamupala pitää nälän loitolla kauemmin ja näin vältyt turhilta välipaloilta. Muista kuitenkin pitää annoskoot kohtuullisina.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Every Day Health
Lähde: Pixabay