5 merkkiä siitä, että kumppanisi ei koskaan petä

5.5.2024

Pettäminen on yksi suurimmista synneistä, joita voit tehdä suhteessa. Se tuhoaa luottamuksen, luo ahdistusta ja sitä ei lähes koskaan anneta anteeksi. Joten, uuden kumppanin kohdalla, on järkevää, että etsitään niitä ”punaisia lippuja”, joista voisi käydä ilmi, että pettääkö kumppani.

Rakentavampi tapa asioiden ja rehellisyyden selvittämiseen on kääntää koko homma ylösalaisin. Sen sijaan, että etsisit merkkejä petturista, etsi merkkejä siitä, ettei kumppani koskaan petä. Tässä terapeutit jakavat yhteisiä piirteitä, joita he ovat havainneet harvoin epärehellisissä ihmisissä. Lue eteenpäin heidän neuvonsa.

 

He ovat emotionaalisesti todella läheisiä

Jos suhde on vankka, pettäminen saattaa olla olematon ongelma. Pariskunnat, jotka ovat rakentaneet vahvan emotionaalisen yhteyden ovat todennäköisemmin tyytyväisiä ja ”täyttyneitä” suhteessa.. Tämä voi auttaa heitä vastustamaan houkutusta etsiä jotakuta toista.

Tunteellisen läheisyyden merkkejä ovat kyky ilmaista tunteita ja ajatuksia avoimesti, kyky keskustella erimielisyyksistä ilman riitoja, sekä tuntea olonsa mukavaksi ja turvalliseksi suhteessa. Tunteellinen läheisyys tarkoittaa myös sitä, että kumpikin tuntee tulleensa hyväksytyksi toisen toimesta eikä pelkää arvostelua tai kritiikkiä.

Nämä parit jakavat haavoittuvuuden, luottamuksen ja ymmärryksen. Jos he kokevat suhteessaan jotain olevan pielessä, he ottavat sen puheeksi ja kommunikoivat siitä avoimesti.

 

He panostavat aikaa ja vaivaa suhteeseensa

Deborah Gilman, PhD, Fox Chapel Psychological Services -palvelun omistajan ja sykologin mukaan on hyvä merkki, kun kumppanisi panostaa aktiivisesti aikaa ja vaivaa suhteen hoitamiseen. ”He asettavat etusijalle yhdessä vietetyn laadukkaan ajan, osallistuvat merkityksellisiin keskusteluihin ja luovat yhteisiä kokemuksia, jotka syventävät sidettänne ja yhteyttänne”.

Kumppanit, joilla on samanlaiset arvot, uskomukset ja tavoitteet, todennäköisemmin keskittyvät suhteen pitkäaikaiseen sitoutumiseen. ”Tämä jaettu perusta luo yhteenkuuluvuuden ja vastavuoroisen ymmärryksen tunteen, mikä vähentää tarvetta etsiä tyydytystä suhteen ulkopuolelta”, lisää Gilman.

 

He antavat suhteensa näkyä myös julkisesti

Rekisteröity perhe- ja avioliitto-terapeutti Audrey Schoen huomauttaa, että vaikka ”ihmisillä on erilaiset ”mukavuustasot” julkisesta hellyydestä tai henkilökohtaisten tietojen julkaisemisesta verkossa, sitoutunut henkilö ei piilota sitä julkisesti.”

Joten olipa kyseessä sitten käsistä pitäminen ystävien kanssa ollessasi tai kuvan julkaiseminen sinusta sosiaalisessa mediassa, nämä hellyydenosoitukset ovat hyvä merkki siitä, että kumppanisi on sitoutunut eikä piilota mitään.

 

He osoittavat toisilleen rehellisyyttä

Ei tule yllätyksenä, että henkilö, joka asettaa rehellisyyden ja moraalin etusijalle arkipäivän elämässään, tuo lähes varmasti samanlaisen rehellisyyden suhteeseen.

”He noudattavat arvojaan ja periaatteitaan myös vaikeissa valintatilanteissa, mikä viittaa vahvaan henkilökohtaiseen etiikkaan ja sitoutumiseen tehdä oikein”, sanoo Gilman. Ja henkilö, jolla on vahva moraalinen kompassi, ei todennäköisesti petä.

 

Hän sisällyttää sinut osaksi elämäänsä

Pettämisen selvä merkki on salailu ja kumppanin ”piilottaminen” niiltä, jotka saattavat paljastaa heidät tai huomata jotain poikkeavaa. On hyvä merkki, jos vietät aikaa kumppanisi ystävien ja perheen kanssa, ja he säännöllisesti sisällyttävät sinut päivittäisen elämänsä tapahtumiin.

He kertovat sinulle vapaasti kenen kanssa ovat tai mitä tekevät, ja ”he käyttävät usein ’me’-sanaa, osoittaen että ymmärtävät sinun olevan yhteydessä”.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Bestlifeonline.com
Lähde: Unsplash.com