4 syytä miksi suklaa voi olla hyväksi terveydelle

3.8.2021

Suklaan syömisestä on turha potea huonoa omatuntoa, varsinkin jos määrät pysyvät kohtuullisella tasolla. Tässä 4 syytä, miksi suklaan syöminen voi oikeasti olla hyväksi terveydelle.

1. Tehostaa aivojen toimintaa

Viimeisimmät todisteet esiteltiin Neurology -julkaisussa. Tutkijat huomasivat, että suklaan nauttiminen edisti vanhuksien aivojen toimintaa ja tarkkaavaisuutta. Tutkimukseen osallistuneet ihmiset, jotka joivat 2 kuppia kaakaota päivittäin 30 päivän ajan saivat paremmat pisteet erilaisissa muisti- ja ajattelutesteissä ja heidän verenkierto aivoissa parani 8,3 %.

2. Edistää sydämen terveyttä

2012 tehdyn tutkimuksen perusteella (BMJ-julkaisu), päivittäinen suklaan syöminen saattaa vähentää sydänkohtauksen riskiä varsinkin riskipotilailla.

3. Auttaa painonhallinnassa

Jos luulit, että suklaa on rasvaista herkkua, joka lihottaa, niin kannattaa ehkä lukea pidemmälle. Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka syövät suklaata päivittäin ovat todellisuudessa hoikempia, kuin ihmiset, jotka eivät siihen koske. Ihmisillä, jotka myönsivät syövänsä suklaata 5 kertaa viikossa, oli matalampi BMI (painoindexi), kuin ihmisillä, jotka söivät suklaata harvemmin. Tutkimus julkaistiin vuonna 2012 Archives of Internal Medicine -julkaisussa.

4. Hillitsee ruokahalua

Suklaa sisältää täyttäviä kuituja, jotka auttavat luontaisesti hillitsemään ruokahalua. Jos siis annat periksi makean himolle ja huomaat nauttivasi suklaata, niin todennäköisesti tulet loppujen lopuksi syömään vähemmän kaloreita, kuin jos olisit kieltäytynyt suklaasta.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: livescience.com