4 helppoa tapaa lisätä proteiininsaantia

17.12.2019

Etkö tiedä miten näitä aineosia voisi lisätä aterioihisi? Me tiedämme! Ravitsemusalan asiantuntijoiden vinkkien avulla et ikinä enää tunne jääväsi paitsi proteiineista.

 

Lisää raejuustoa tai kreikkalaista jogurttia puuroon tai salaattiin

Tämä vinkki sopii niille, jotka mielellään laittavat voisilmän puuroon. Jos haluat saada kermaisen koostumuksen, mutta et rasvaa vaan proteiinia lisää puuroon lusikallinen kreikkalaista jogurttia tai raejuustoa. Jos haluat suolaista puuroa lisää raejuustoa, jos taas pidät enemmän makeasta lisää kreikkalaista jogurttia kaurapuurosi joukkoon.

Salaateissa kumpikin vaihtoehto toimii erinomaisesti. ”Laita salaattisi päälle runsasrasvaisen salaatin kastikkeen sijaan raejuustoa saadaksesi samalla annoksen proteiinia”, sanoo Jodi Danen.

 

Lisää palkokasveja leipääsi

Vaikka tämä kuulostaa oudolta tämä kikka todella toimii. Jessica Levinsonin suosima keino on aloittaa käyttämällä palkokasveja sisältäviä levitteitä kuten hummusta majoneesin sijaan. Voit myös soseuttaa papuja mihin tahansa täytteeseen jota aiot käyttää. Lisäämällä kikherneitä tonnikala- tai kanasalaattiin saat helposti lisää proteiineja. Palkokasvien maku on niin mieto, ettet juurikaan huomaa eroa tutussa leivässäsi. Vaihtoehtoisesti voit myös laittaa sämpylän väliin mustapavuista tehdyn pihvin.

 

Lisää kananmuna ateriaasi

”Kananmunat ovat suosittu proteiini aamiaisella, mutta ne voivat toimia proteiinilisänä minkä tahansa aterian kanssa”, kertoo Eat Right When The Time Is Right kirjan kirjoittaja Patricia Bannan. Saatat jo silloin tällöin lisätä keitetyn kanamunan salaattiisi, mutta on myös monia muita tapoja lisätä tätä yksinkertaista proteiinia käytännössä mihin vain. Aloita vaikka laittamalla uppomuna riisiannoksesi päälle.

 

Kvinoa toimii joka kerta

Pidä aina paketti kvinoaa keittiössäsi. Tämä superfood on proteiinipitoisuudeltaan erittäin korkea ja sillä voi korvata melkein minkä tahansa viljan. Lisäksi se maistuu hyvältä niin juustoisessa uunivuokaruuassa kuin paistettuna ”riisinäkin”.

 

Lähde: Self.com

Artikkelikuva: Unsplash / Joseph Gonzales

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia