Omenasiiderietikan nauttiminen päivittäin kannattaa – tässä 17 syytä

12.9.2020

Jos kotoa löytyy omenasiiderietikkaa, niin saatat yllättyä kuinka moneen vaivaan tästä ihmeaineesta on apua. Varsinkin terveyteen ja kauneuteen liittyviä vinkkejä löytyy monia. Pieni siemaus voi auttaa pitkälle monessa tilanteessa. Tässä 17 vinkkiä joiden vuoksi omenasiiderietikkaa kannattaa pitää aina kotosalla.

1. Apua vatsavaivoihin

Seuraavan kerran kun sinulla on vatsakipuja, niin sekoita 1-2 tl omenasiiderietikkaa lasilliseen vettä. Tämä saattaa auttaa lieventämään vaivoja, oli sitten kyseessä bakteerista aiheutunut tulehdus tai vatsakrampit.

2. Auttaa hikkaan

Etkö pääse hikasta eroon? Älä turhaan yritä pidättää hengitystäsi tai odota, että ystäväsi säikäyttää sinut. Yritä sen sijaan nauttia 1 tl omenasiiderietikkaa. Happamuus auttaa nopeasti.

3. Auttaa ruoansulatushäiriöihin

Jos tulinen noutoruoka teki taas kepposet, niin muista seuraavalla kerralla nauttia seuraavanlainen sekoitus etukäteen: 1 tl hunajaa ja 1 tl omenasiiderietikkaa lasilliseen vettä. Juo seos noin 30 minuuttia ennen ruokailua.

4. Apua pahanhajuiseen hengitykseen

Kukaan ei tykkää olla ihmisjoukossa ja jatkuvasti ajatella haiseeko hengitys pahalta. Sekoita 1/2 tl omenasiiderietikkaa veteen ja kurlaa seosta muutama minuutti. Pahanhajuisen hengityksen lisäksi tämä auttaa myös hampaiden valkaisuun.

5. Lääke kurkkukipuun

Heti kun huomaat, että kurkku alkaa tuntua aralta, niin sekoita 0,5 dl omenasiiderietikkaa 0,5 dl vettä ja kurlaa kerran tunnissa. Etikka auttaa tappamaan pöpöt ja pitää infektion poissa.

6. Apua treenien jälkeiseen väsymykseen

Usein treenien jälkeen kehoon kehittyy vatsahappoja. Tämä voi aiheuttaa henkistä sekä fyysistä väsymystä. Jotta pidät aminohapot kurissa ja pysyt energisenä treenien jälkeenkin, niin lisää 1 rl omenasiiderietikkaa vesipulloosi.

7. Alentaa kolesterolia

Japanilaisessa tutkimuksessa todettiin, että säännöllinen omenasiiderietikan nauttiminen alensi kolesterolia ihmisillä, jotka osallistuivat tutkimukseen. Lisätutkimuksia aiheesta on työn alla mutta haittaa tällaisesta kokeilusta ei varmastikaan olisi.

8. Hoitaa hiuksiasi

Omenasiiderietikka voi tehdä ihmeistä hiuksillesi. Sekoita n. 0,5 dl omenasiiderietikkaa 1 litraan vettä ja kaada seos hiuksillesi shampoolla pesun jälkeen. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele kylmällä vedelle, niin saat kiiltävät ja takuttomat hiukset.

9. Aukaisee tukkoisen nenän

1 tl omenasiiderietikkaa lasilliseen vettä ja kurkusta alas. Ihmeainetta tosiaan.

10. Lievitystä auringonpolttamiin

Kesän aikana erittäin kätevä vinkki. Aurinkorasvaa suositellaan levitettäväksi iholle mutta jos sattuu käymään niin, että aurinko polttaa ihosi, niin levitä omenasiiderietikkaa suoraan auringonpolttamaan kohtaan lievittääksesi vaivoja.

11. Apua painonpudotukseen

Etikkahapot auttavat pitämään näläntunteen poissa ja nopeuttavat myös aineenvaihduntaa.

12. Auttaa finnien hoidossa

Antibakteeristen vaikutusten ansiosta omenasiiderietikka auttaa pitämään aknen kurissa, pehmentää ihoa ja pitää ihon PH-tason kunnossa.

13. Auttaa syylien poistossa

Jos sinulla on tällainen vaiva, omenasiiderietikka voi auttaa jälleen. Aseta etikassa uitettu vanulappu syylän päälle ja aseta päälle laastari. Anna olla yön yli ja toista viikon ajan, niin alat huomaamaan muutoksia.

14. Auttaa unen saamisessa

Sekoitus hunajaa ja omenasiiderietikkaa ennen nukkumaanmenoa on huomattu rauhoittavan ihmisen hermojärjestelmää, jolloin unen saaminenkin luonnollisesti helpottuu.

15. Lääke korvatulehduksiin

Korvatulehdukset voivat olla kivuliaita kokemuksi ja vaikeita hoitaa. Sekoita 1 osa omenasiiderietikkaa 1 osaan alkoholia tai vettä. Uita pumpulipalloa sekoituksessa ja aseta pumpulipallo varovasti korvasi sisälle. Anna olla noin 5 minuuttia. Etikkaa auttaa lievittämään kipuja ja hoitaa tulehdusta.

16. Lievittää lihaskipuja

Jos aristuneet lihakset vaivaavat treenien tai kylmän takia, niin omenasiiderietikan hierominen aroille alueille on todistettu lieventämään oireita. Hiero muutama teelusikallinen kipeille alueille ja toista muutaman kerran päivässä, kunnes kipu laskee.

17. Auttaa kihtiin

Jos kärsit kihdistä aiheutuvista nivelkivuista, niin omenasiiderietikan nauttiminen päivittäin auttaa turvotuksen laskemisessa ja kivun lievityksessä. Tämän keino auttaa myös niveltulehduksesta aiheutuneisiin oireisiin.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Tiphero.com
Lähde: Artikkelikuva