10 ruokaa, jotka auttavat pudottamaan painoa

29.12.2019

Kesään mahtuu muutakin kuin grillattuja hedelmiä. Sosiaalinen elämä on voinut kesällä saada pienen boostin ja pihvien sekä muiden lihatuotteiden seassa on hyvä miettiä myös vähän kokonaiskuvaa. Tässä 10 ruokaa, joita voi vedellä huolella pitkin kesää. Katso vinkit ja rupea jo raapustamaan uudenlaista ostoslistaa seuraaviin grillibileisiin!

1. Vesimeloni

Vaikka perusvesikin on ihan kiva, niin hedelmän syöminen on paljon maistuvampi tapa taistella kesällä janoa vastaan. Voit hyökätä vesimelonin kimppuun suoraan tai sekoittaa sitä jään ja muiden hedelmien kanssa saadaksesi aikaan hienon päällysteen mille tahansa drinkille.

2. Katkaravut

Jos et nauti tarpeeksi proteiinia, niin et tule pärjäämään kesäpäivästä ilman näläntunnetta. Katkaravut ovat mainio proteiinin lähde ja ne ovat samalla kevyttä ja raikastavaa syötävää kesäpäiviin.

3. Hieno alkoholiton drinkki

Vaikka painonpudotus onnistuukin ilman alkoholista luopumista, niin alkoholi itsessään ei todellakaan auta tavoitteen saavuttamisessa. Kokeile itse erilaisia yhdistelmiä marjoista ja hedelmistä löytääksesi sinulle sopivimman yhdistelmän.

4. Tomaatit

Tomaatit ovat toinen lykopeeniä ja vettä sisältävä tuote. Tomaatit ovat myös täynnä kaliumia.

6. Pikkujamssipapu (jicama)

Tämä vihannes on täynnä kuituja ja mikä parasta, niin se on myös täynnä mahdollisuuksia. Kuten tofustakin, niin tästäkin raaka-aineesta saat erilaisia makuja irti ja saat siitä valmistettua yhtä rapeaa suuhunpantavaa kuin vaikkapa sipseistä.

7. Kesäkurpitsa

Tämä vihreä ja keltainen kauneus on pakattu täyteen kuituja ja se auttaa sinua välttämään liiallisia välipaloja aterioiden väleissä. Se sisältää myös paljon nestettä. Suositellaan grillaamaan tai lisäämään pastan sekaan.

8. Limet ja sitruunat

Nämä sitrushedelmät voivat tuoda paljon makua ruokaa – ilman kaloreita. Kuidut, proteiini ja maku ovat erittäin tärkeitä elementtejä, kun puhutaan painonpudotuksesta. Kuidut ja proteiinit pitävät sinut kylläisenä ja hyvä maku auttaa sinua saamaan nautintoa itse ruoan mausta.

9. Hedelmillä ja yrteillä maustetut vedet

Maustettu vesi on hyvä keino saada tankattua nestettä tarpeeksi pitkin päivää. Kokeile esimerkiksi sitruunamehua, minttua, mansikoita tai muita makuja joista pidät.

10. Grillatut persikat, ananakset ja mangot

Vaikkakin hedelmät kuuluvatkin luonnollisesti jokaisen kesäiseen ruokavalioon, niin niiden hyötyä ei voi liikaa painottaa. Luonnolliset sokerit, jotka karamellisoituvat grillissä – voiko olla mitään parempaa? Grillatut hedelmät sopivat loistavasti ruoaksi sellaisenaan, lisukkeeksi tai jälkiruoaksi.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Unsplash