10 kysymystä, jotka parisuhteessa kannattaa kysyä

2.9.2021

Kommunikaatio on erittäin tärkeä osa tervettä parisuhdetta. Kuinka paljon pariskuntien sitten kuuluisi jutella päivittäin? Eräs tutkimus paljastaa, että parisuhteiden edetessä ihmiset käyttävät liaan vähän aikaa tärkeistä asioista puhumiseen. Mistä asioista sitten kannattaa puhua ja mikä tekee keskustelusta syvällisen ja tärkeän. Säästä puhuminen ei riitä pitämään parisuhdetta yllä. Tässä 10 kysymystä joita kannattaa kysyä rakkaaltaan.

1. Miten voit tänään?

Ei “mitä teit tänään” vaan “miten voit tänään”. Järjestä aikaa kysyäksesi tätä rakkaaltasi ja katso häntä suoraan silmiin kun kysyt. Jos luulet, että on tapahtunut jotain mistä hän haluaa puhua, niin kosketa häntä käsivarteen tai olkapäähän, kun kysyt. Kerro myös, että haluat todella tietää kuinka hän voi.

2. Voinko tehdä jotain auttaakseni?

Kun näet että toinen on kiireinen tai stressaantut asioiden hoitamisesta, niin kysy voitko auttaa jotenkin ja ole valmis toimimaan. Jos asut jonkun kanssa, jolla on tapana tehdä kaikki asiat yksin, niin tartu häntä kädestä, katso silmiin ja sano “haluan oikeasti auttaa sinua jos vain voin”.

3. Mikä sinulle on tärkeää?

Kun kumppanisi on tekemässä tärkeää päätöstä, kysy häneltä tätä. Toinen tapa on kysyä “Mitä oikeasti haluat”. Jotta oikeasti ymmärtäisit mitä hän ajattelee ja tarvitsee, sinun täytyy kuulla rehellinen vastaus tähän kysymykseen. Tämän kysyminen auttaa myös toista miettimään ja puhumaan siitä, mikä hänelle oikeasti on tärkeää.

4. Mitä haluaisit tehdä?

Tätä kannattaa kysyä kun on vapaa-aikaa ja suunnittelette ulos menemistä tai puhutte vakavammista asioista. Toinen tapa on kysyä “Jos voisit tehdä mitä ikinä haluat, niin mitä se olisi?”. Kun tiedät kumppanisi tavoitteet ja unelmat voit auttaa häntä toteuttamaan ne.

5. Miten voin tukea ja kannustaa sinua?

Tämä on tärkeä kysymys kysyä varsinkin silloin, kun toisella on vaikeaa. Ehkä kyseessä on asia joka hänen pitää kohdata yksin tai ehkä kyseessä on teidän yhteinen ongelma. Ota selvää mitä toinen tarvitsee tunteakseen olonsa turvalliseksi ja tuetuksi ja tee asialle kaikkesi aina kun pystyt.

6. Mitä tavoitteita haluaisit asettaa itsellesi ja parisuhteellemme?

Jos päivittäinen kysely kuulostaa liialliselta, niin yrittäkää keskustella tästä ainakin parin kuukauden välein. Puhukaa useammasta osa-alueesta kun keskustelette aiheesta: työ, perhe, raha, ystävyydet, parisuhde, itsensä kehittäminen, harrastukset ja mikä tärkeintä – oma henkinen hyvinvointi.

7. Oletko onnellinen parisuhteessamme?

Tämänkin kysyminen päivittäin voi olla hiukan liikaa mutta on tärkeää muistaa esittää tämä kysymys silloin tällöin. Keskustelkaa miten asiat ovat menneet viimeiset pari kuukautta ja pitäisikö joillekin asioille tehdä jotain, että parisuhde pysyy terveenä ja tasapainoisena.

8. Mikä on suurin pelkosi?

Tässä on kysymys jota harvoin tulee miettineeksi kysyä mutta tähän on tärkeää kuulla vastaus. Ota selvää mitä toinen pelkää ja keskustelkaa asiasta avoimesti. Oli kyseessä työhön liittyvä projekti, maailman tilanne tai huoli lähimmäisistä, niin voit auttaa toista elämään pelkojensa kanssa kysymällä ja puhumalla asiasta.

9. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Elämä ei aina ole hauskaa. Suurimman osan ajastamme olemme töissä tai puuhaamme joitain askareita kotosalla. Pitäkää huoli, että saatte nauttia tarpeeksi vapaa-ajasta. Osallistu asioihin, jotka tekevät toisen onnelliseksi ja ota selvää mitä ne ovat. Ihmisen varttuessa asiat jotka tuovat onnellisuutta saattavat muuttua, joten älä ylläty jos kuulet jotain uutta.

10. Mitä haluat elämältä ja parisuhteeltamme?

Tämä kysymys voi tarkoittaa lyhyen tai pitkän aikavälin toiveita ja unelmia. Kysy rauhallisesti mitä haaveita toisella on ja anna näille niiden ansaitsema painoarvo. Kun autat toista saavuttamaan unelmiaan, myös hän on motivoituneempi auttamaan ja ymmärtämään sinua.

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: yourtango.com
Artikkelikuva: Unsplash / John Schnobrich

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia