Nutella-boston – kaunis, helppo ja herkullinen

25.1.2021

Tämä superherkullinen nutella-boston syntyi laskiaispullan leivonnan yhteydessä puolivahingossa. Harvoin olen vahingosta ollut yhtä iloinen! Pullataikina on luottoreseptini ja mummini perintöä. Pullataikinan väliin sipaistaan nutellaa ja uuniin. Voiko olla helpompaa? Valmiista bostonista tulee niin kaunis..

Valmistin yhden ison boston-pullan sijaan neljä pientä bostonia, valmiisiin paperivuokiin. Miksi? Boston-pulla on mielestäni parasta tuoreena. Isoa bostonia tuskin monikaan jaksaa syödä kerralla joten päättelin, että neljä pienempää on helpompi pakastaa ja sulattaa sitten sopivan tilaisuuden tullen jolloin pulla maistuu vastaleivotulta ja tarjoiltava annos on kokonainen.

Valmistusaineet – Pullataikina

  • ½ l täysmaitoa
  • 1 pkt tuorehiivaa / 2 pss kuivahiivaa
  • 1 kananmuna (+1 voiteluun)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2 – 2 ½ dl sokeria
  • 250 g voita
  • 1 kg vehnäjauhoja

Valmistusaineet – Täyte

  • 1 prk Nutellaa

KATSO LISÄÄ: LEIVONTA OHJEITA

KATSO LISÄÄ: LEIVONTA OHJEITA

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (huom. jos korvaat hiivan kuivahiivalla, maidon on oltava 42-asteista) ja murusta sen joukkoon hiiva. Sekoita hiiva huolellisesti maidon joukkoon. Lisää sen jälkeen kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.

Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa ne aina hyvin taikinan joukkoon. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin sormista ja kulhon reunoilta. Taikinan vaivauksen loppuvaiheilla lisää pehmeä voi paloina taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot kunnes taikina on sopivaa, eli irtoaa kulhon reunoilta vaivatessa..

Anna taikinan nousta kunnolla.

Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (levyn koko riippuu käyttämäsi vuoan koosta). Sipaise taikinalevyn pintaan ohut kerros nutellaa ja kääri taikinalevy pidemmän sivun mukaisesti kääretortuksi. Leikkaa kääretortusta suunilleen uunivuoan korkuisia paloja (ehkä aavistuksen vuokaa matalampia, koska taikina paisuu vielä paistettaessa) ja asettele ne leikkuupinta ylöspäin vuokaan. Jätä pullapalojen väliin hieman tilaa, jotta pullalle jää tilaa kohota.

Paista 200-asteisen uuni keskitasolla, kunnes pinta on kullanruskea.

Katso lisää: reseptejä

Kirjoittaja:

Hanna tehtailee arjen luksusruokaa bloginsa Gurmee.netin puolella sekä kirjassaan Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta. Yksinkertaisia, mutta herkullisia ohjeita joita on ammennettu ympäri maailmaa. Helppoja ja nopeita, pitkään kypsytettyjä ja rakkaudella valmistettua ja kaikkea siltä väliltä. Hannan keittiössä nauru ja kömmähdykset kohtaavat innostuksen ja päättäväisyyden. Lopputuloksena herkullisia aterioita yhdelle tai koko perheelle.