Minipavlovat (12kpl)

1.2.2021

Nämä suussa sulavat marenkiset herkut ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Kermavaahdolla ja erilaisilla marjoilla ja hedelmillä saat muunneltua tätä leivonnaista loputtomiin. Ja tämä on niiiiiin hyvää…!

Marenkipohjat:

3 kananmunan valkuaista

1,5 dl Siro hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

vadelmia

karambolaa

sitruunamelissaa

minipavlovat_2

Ohje:

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunan valkuaiset ja sokeri kiinteäksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri ja sitruunamehu. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle 12 kappaletta marenkipohjia. Paista pohjat 120 asteessa n. 45 minuuttia.

2. Anna pohjien jäähtyä. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja pursota kermaa marenkipohjan päälle. Koristele esimerkiksi vadelmilla, karambolalla ja sitruunamelissalla. Halutessasi voit laittaa päälle myös paahdettuja mantelilastuja.

Kirjoittaja:

Vispilän varressa touhustelee viiden lapsen (-98, -09, -11, -12, -14) äippä Lahdesta. Koulutusta hommaan minulla ei ole, mutta innostusta senkin edestä. Toivottavasti löydätte blogistani jotain inspiroivaa ja uusia ideoita sekä tietenkin makuelämyksiä. Leivon omaksi ilokseni ja silloin tällöin myös muidenkin matkaan.