Hunajaiset myslipatukat

11.5.2022

Kaupoista löytää paljon erilaisia valmiita myslipatukoita, mutta niitä on hauska ja helppo valmistaa myös itse.  Kun myslipatukat valmistaa itse voi samalla säädellä niihin tulevia ainesosia omaan ruokavalioon sopiviksi. Tässä reseptissä on käytetty viljana tattaria, joka sopii gluteenittomaan ruokavalioon. Hunaja-aitan tattarihunaja tukee makumaailmaa täydellisesti! Toki jos kaura sopii sinulle ja pidät enemmän sen mausta voit käyttää kaurahiutaleita. (Kaupallinen yhteistyö: Hunajaaitta).

Taustatietoa: Hunajaaitta on kotimainen yritys, joka on tuottanut premium hunajaa ja makuhunajia sekä muita hunajatuotteita  jo yli 10 vuoden kokemuksella. Laadulla kyllästettyä valikoimaa löytyy, joten käy tutustumassa: hunajaaitta.fi

Nämä myslipatukat ovat myös täysin maidottomia, kunhan huomioit, että käytät maidotonta kasvimargariinia kuten esimerkiksi Keijua. Myslipatukoita valmistettaessa kannattaa olla tarkkana, ettei paahtamisvaiheessa polta pähkinöitä ja kookoshiutaleita. Paahtoaika on vain suuntaa antava ja saattaa vaihdella uunikohtaisesti. Itse käytin pähkinöinä hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä sekä cashewpähkinöitä.

Valmiit myslipatukat kannattaa pakata leivinpaperiin, josta ne on helppo irrottaa. Itse käytän näitä myslipatukoita mieluiten retkillä ja vaelluksilla, jossa on tarvetta saada paljon hyvää energiaa pienessä pakkauskoossa. Nämä ovat niin herkullisia, että sopivat myös karkin korvikkeeksi, jos makeannälkä iskee! Katso raaka-aineet ja ohje alta.

 

 

Valmistusaineet

  • 2,5 dl tattarihiutaleita
  • 3,5 dl erilaisia pähkinöitä
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 1,5 dl Hunaja-aitan tattarihunajaa
  • 2 rkl margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2,5 dl riisimuroja

 

 

Valmistusohje

Pilko pähkinät veitsellä isoksi rouheeksi.

Laita pähkinärouhe foliolla päällystetylle pellille.

Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Seuraa ettei pala!

Levitä kookoshiutaleet foliolla päällystetylle pellille. Paista 175 asteessa 3-4 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Seuraa ettei pala!

Laita hunaja, margariini, vaniljasokeri ja suola kattilaan.

Sekoita ja sulata miedolla lämmöllä.

Sekoita sulatettu seos ja paahdetut pähkinät ja kookoshiutaleet sekaisin.

Lisää riisimurot seokseen ja sekoita.

Levitä seos pellille öljytyn folion päälle ja paista 150 asteessa 20 minuuttia.

Anna jäähtyä noin puolitoista tuntia.

Leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloksi.

Huom! Paloja ei kannata laittaa päällekkäin koska ne tarttuvat helposti toisiinsa.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Kohokohdan vastaava tuottaja. Sisältötuotannot ydinosaamista. Ymmärrystä monimediallisesta toteutuksesta ja verkkostrategiasta. Vapaa-aikaa vietän mökillä vaimon ja koirien kanssa, sekä matkustellen. Hurahtanut kalastukseen ja ruoanlaittoon. Päivän kohokohta: ruoka-aika. Puhelin: 0440 953410