Ylilääkärin neuvo: Naiset, töiden jälkeen kannattaa löhötä hetki sohvalla

10.3.2020

Töistä kotiin saapuessaan useimmat miehet heittävät työvaatteet naulaan, korkkaavat oluen ja retkahtavat sohvalle katselemaan töllöä. Samaa ei voi sanoa naisista, joita tyypillisesti odottaa toinen työmaa kotona: Tiskien tiskaus, pyykkien pyykkäys, vaippojen vaihto jne.

Tutkimus vahvistaa naisten stressaavan miehiä enemmän

Ylilääkäri Ane Marie Thulstrup päätti tutkia miten perinteinen työnjako näkyy miesten ja naisten stressihormonitasoissa. Thulstrupin tutkimuksessa havaittiin, että miesten stressitaso todella laskee jyrkästi heti töistä kotiuduttua. Naisilla stressitaso puolestaan pysyi korkealla jopa iltakymmeneen asti – naiset siis stressasivat tasaisesti keskimäärin koko päivän ajan nukkumaanmenoon asti.

Pitkään jatkuvan stressin on aiemmissa tutkimuksissa havaittu olevan yhteydessä moniin terveysongelmiin, joten kyse ei ole pienestä ongelmasta – varsinkin kun tulokset koskettavat naisia lähes koko väestötasolla.

Ylilääkäri Thulstrupin neuvo naisille onkin simppeli mutta todistetun tehokas: Ottakaa tekin iisisti töistä tultuanne: Pötköttäkää sohvalla ja nostakaa jalat ylös! Kotityöt voivat kyllä hetken odottaa.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com