Urheiluvuosi 2017 – eräänlainen välivuosi

9.6.2017

Urheiluvuosi on kieltämättä ollut olympialaisten ja muiden suurkisojen osalta välivuosi. Ei olympialaisia, ei jalkapallon maailmanmestaruuskisoja eikä edes futiksen Euroopan mestaruuskisoja. Toki naiset pelaavat oman EM-turnauksen heinä-elokuussa, joten sieltä jalkapallofanit voivat hakea katseltavaa kesäksi kotimaisen Veikkausliigan lisäksi.

Vuoteen on jo tähän mennessä mahtunut ikimuistoisia urheilutapahtumia ja näitä tapahtumia riittää myös loppuvuodelle.

 

Alkuvuoden isoin tapahtuma

Jos tapahtumiksi ei lasketa vuosittain järjestettäviä jalkapallon mahtiliigoja ja niiden todella jännittäviä pelejä, niin alkuvuoden isoin tapahtuma oli siinä tapauksessa African Cup of Nations. Tämä hieman aliarvostettu jalkapalloturnaus tarjosi tammi-helmikuussa upean turnauksen, jossa jalkapalloilun ja vedonlyönnin ystäville oli tarjolla melkoisia herkkupaloja.

 

Suomalaismenestystä Lahden MM-kisoissa

Hiihtourheilun ystäville Lahden MM-kisat tarjosivat taatusti ikimuistoisia hetkiä niin kotikatsomoissa kuin paikan päällä. Suomalaismenestys oli jopa ennakoitua parempaa ja kansa sai taas valtavasti ilon ja onnen hetkiä muisteltavaksi. Talvilajina hiihto on toki maailmanlaajuisesti marginaalilaji, mutta maailman parhaita tässäkin tapahtumassa palkitaan.

 

Jääkiekon MM-kisat 2017

Toukokuun lopulla pelattiin Pariisissa ja Kölnissä jääkiekon MM-kisat, jotka luonnollisesti tarjosivat runsaasti jääkiekkoa kotimaisen kauden jo päätyttyä. NHL:ssä pelit jatkuvat pitkälle kesäkuun puolelle, mutta eurooppalaisen kiekkoilun kruunu oli tässä. Ei mitalia tällä kertaa, mutta kisat olivat reilun parin viikon ajan puheenaihe numero yksi lähes kaikkien lätkäfanien ja vähän muidenkin huulilla.

 

Wimbledon ja Tour de France

Kesällä isoja tapahtumia on toki muutama, Wimbledonin tennisturnaus on jo legendaarinen tapaus sinänsä. Siinä liikkuvat valtavat summat niin palkintorahoissa kuin veikkauksessa. Toinen legenda on Ranskan ympäriajo ja tätä tapahtumaa pääsee seuraamaan melkein koko heinäkuun.

 

Elokuussa tarjolla futisliigoja, tennistä ja golfia

Elokuussa alkavat jälleen isot eurooppalaiset futisliigat pyörimään ja loppuvuonna päästään tietenkin nauttimaan vielä isoista tennis ja golf –turnauksista kun elokuun alussa pelataan US PGA golfturnaus ja elokuun lopussa lätkitään tennistä US Open turnauksessa. Iso tapahtuma tulee olemaan myös yleisurheilun MM-kisat, jotka järjestetään tänä vuonna Lontoossa.

Elokuussa alkaa myös jo jääkiekkoliigat, kuten Venäjän KHL ja Euroopan oma CHL pyörimään ja syyskuussa on kotimaisen Liiga –kiekkoilun vuoro. NHL:n parhaimpien kesäloma jää varsin lyhyeksi, sillä lokakuussa pelataan jo täyttä häkää taalaliigaa.

 

Vuosi 2018 on ISO urheiluvuosi

Vuoden 2018 puolella tapahtuukin sitten paljon. Isoista tapahtumista saamme nauttia mm. talviolympialaisten (lue lisää Wikipediassa) muodossa, jotka järjestetään helmikuun 9.-25 päivä Etelä-Korean Pyeongchangissa.

 

Jalkapallon MM-kisat 2018

Ehkä vuoden suurin tapahtuma on kuitenkin jalkapalloilun MM-kisat, jotka tullaan järjestämään Venäjällä 14.6.-15.7.2018. Tähän kun lisätään vielä kaikki upeat jääkiekkoliigat, jalkapalloliigat ja muut urheilutapahtumat, saadaan aikaiseksi melkoinen urheilun supervuosi.

 

Urheilu ja vedonlyönti käsi kädessä

Urheilu ja vedonlyönti kulkevat tätä nykyä käsi kädessä. Vetoa voi lyödä monella eri tavalla, yhdestä ainoasta jalkapallo-ottelusta voi olla melkein tuhat erilaista kohdetta.

Mainioita vinkkejä ja näkökulmia urheiluvuoden kuumimpiin tapahtumiin ja odotetuimpiin otteluihin tarjoaa vetovinkkien muodossa veikkaussivut.com, jossa vinkkien lisäksi tarjolla myös tuoreimpia uutisia urheilusta.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia