Tutkimus: Miehet ovat ohjelmoituja haluamaan parikymppisiä naisia

30.6.2020

Uuden tutkimuksen mukaan, kaiken ikäisillä miehillä on yksi yhteinen tekijä, mitä tulee naisiin: kaikki haaveilevat parikymppisistä. Suomessa tehtyyn tutkimukseen osallistui 12 656 miestä ja naista iältään 18-49 vuotta. Kaikilta tutkimukseen osallistuneilta kysyttiin, minkä ikäisten ihmisten kanssa he ovat ajatelleet harrastavansa seksiä viimeisen 12 kuukauden aikana.

Kuten tutkijat arvelivatkin, vastaukset riippuivat sukupuolesta. Naiset olivat enemmän oman ikäistensä tai hieman vanhempien miesten perään. Varsinkin myöhäisteini-ikäiset ja parikymppiset naiset toivoivat partnerin olevan noin 4 vuotta heitä vanhempia ja tämä ikähaarukka pieneni sitä mukaa, kun naiset vanhenivat.

Miehet taas tuntuivat olevan kiinnostuneita yhdestä ikäryhmästä: hiukan yli 20 vuotiaista naisista. Tämä piti paikkansa myös myöhäisteini-ikäisten ja parikymppisten miesten kohdalla.

Tutkijat väittävät, että syyt molempien sukupuolien kiinnostuksen kohteisiin löytyvät evoluutiobiologiasta. Naiset pitävät vanhemmista miehistä heidän tarjoamien “resurssien” vuoksi, mukaanlukien apu lasten kasvatuksessa.

“Miehet kypsyvät myöhemmin kuin naiset ja evoluution kannalta katsottuna lapsen kasvattaminen itsenäiseksi on vaatinut molempia sukupuolia osallistumaan kasvatukseen.”

Tutkijat myös uskovat, että miesten halukkuus nuorempiin naisiin johtuu heidän suvunjatkamiskyvyistään.

“On arvioitu, että naiset ovat sukukypsimmillään noin 25-vuotiaina, joka alkaa laskemaan 35-vuotiaana. Varsinkin lyhyemmissä suhteissa miehet ovat kiinnostuneita hedelmällisistä naisista, eli päälle parikymppisistä” Tutkijat selittävät.

Entä tutkijoiden toinen kysymys, jonka kuului selvittää se, harrastavatko miehet ja naiset seksiä toivotun ikäisten partnereiden kanssa? Jälleen kerran sukupuoli vaikutti selvästi tuloksiin.

“Vaikka naiset raportoivat samankaltaisista seksuaalisista kiinnostuksista ja aktiivisuudesta suhteessa miesten ikään, niin miehet raportoivat erilaisia malleja seksuaalisen kiinnostuksen ja aktiivisuuden osalta, suhteessa naisten ikään,” tutkijat kertovat.

Tutkimus julkaistiin Evolution and Human Behavior -julkaisussa.

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: huffingtonpost.com
Kuva: Unsplash / Brooke Winters