Syö tummaa suklaata – stressisi vähenee ja tulehdusarvosi laskevat

5.12.2019

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietyillä tummilla suklailla voi olla erilaisia positiivisia terveysvaikutuksia. Tutkimus todistaa, että tumman suklaan korkealla kaakaopitoisuudella on myönteisiä vaikutuksia stressitasoihin, tulehduksiin, mielentilaan, muistiin ja immuniteettiin.

 

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kaakaon efektiä on tutkittu ihmisillä

Vaikka kaakaon onkin jo pitkään tiedetty sisältävän runsaasti flavonoideja, tämä on ensimmäinen kerta, kun kaakaon efektiä on tutkittu ihmisillä.

Tutkimuksen vetäjä, Lee Berk, Loma Lindan yliopistosta kertoo:

“Olemme jo vuosia tutkineet tumman suklaan vaikutuksia neurologisiin toimintoihin sen sisältämän sokeriannoksen näkökulmasta – mitä enemmän suklaata suklaassa on, sitä onnellisempia olemme.”

Hän jatkaa: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme perehtyneet suuriin kaakaomääriin pienissä, suklaapatukan kokoisissa annoksissa ja niiden vaikutuksiin ihmisissä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Tulokset ovat rohkaisevia, sillä mitä korkeampi kaakaoannos on, sitä positiivisempi vaikutus suklaalla on kognitioon, muistiin, mielentilaan, immuniteettiin ja muihin toimintoihin.”

 

Kaakaon flavonoidit vaikuttavat positiivisesti monella osa-alueella

Kaakaon flavonoidit ovat erittäin vahvoja antioksidantteja ja anti-inflammatorisia tekijöitä, joilla tiedetään olevan runsaasti positiivisia vaikutuksia aivoihin ja sydän- ja verisuonielimistön toimintaan.

Berk kertoo, että ilmiö vaatii lisää tutkimuksia. On erityisen tärkeää selvittää kaakaon vaikutukset soluihin ja aivoihin isommilla tutkimusryhmillä.

Lisätutkimuksia tehdään myös siksi, että voitaisiin täsmentää mekanismeja, jotka sisältyvät ison kaakaoannoksen aiheuttamaan syy-ja-seuraus-mekanismiin aivoissa.

 

Lue myös: Tumman suklaan 6 mainiota terveyshyötyä

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Science Daily
Lähde: Pixabay.com