Syksy on kohta täällä – näillä vinkeillä teet siitä mukavan ja kotoisan

2.9.2021

Syksyllä on muiden vuodenaikojen joukossa vähän huono maine. Eikä ehkä aivan syyttä. Kukapa meistä ei vaihtaisi syyspäivien sateita ja pimeneviä iltoja muiden vuodenaikojen kauneuteen ja mukavuuteen. Syksyä ei kuitenkaan pääse pakoon. Siksi kannattaakin valmistautua siihen hyvin. Esimerkiksi uudet harrastukset tai kodin sisustaminen ja koristelu piristävät kummasti synkintäkin syyspäivää, ja auttavat jaksamaan vuoden pimeimmän ajan läpi.

 

Uudet harrastukset

Syksy on täydellinen aika aloittaa uusi harrastus. Harrastamalla voit joko viettää laatuaikaa vain itsesi kanssa, tai keksiä uutta tekemistä esimerkiksi kaveriporukan tai puolison kanssa. Uudet harrastukset ovat myös erinomainen keino uusien ystävien tapaamiseen. Ja mikäpä auttaa selviämään paremmin syksystä kuin uudet tuttavuudet, joiden kanssa jakaa syksyn arki.

 

Kirjat

Jos taas kaipaat pelaamistakin rauhallisempaa syyspuuhaa, kirjallisuuden ja lukuharrastuksen äärelle palaaminen kannattaa tehdä juuri syksyllä – katso uutuuksia ja tulevia julkaisuja. Kustantamot julkaisevat yleensä tärkeimmät teoksensa ja tulevat klassikot juuri syksyn aikana. Siksi syksyn kirjatarjonta onkin laadukas ja monipuolinen. Syksyn raskaita ja pimeitä aamuja taas voit piristää esimerkiksi kuuntelemalla äänikirjoja työmatkalla. Ja onko mitään parempaa keinoa rentoutua työpäivän jälkeen kahvi- tai teekupillisen äärelle hyvän kirjan kanssa kuunnellen syyssateen ropinaa ikkunalaudalla?

 

Pelit

Pelaaminen on monien suomalaisten rakas harrastus. Olipa pelinä ja pelipaikkana sitten perinteiset lautapelit olohuoneessa tai rahapelit ja casinot netissä, pelaaminen on täydellinen keino rentoutua mukavasti syyspäivän äärelle. Pelaaminen on myös oivallinen syy kutsua ystävät ja perheenjäsenet kylään nauttimaan seurapelien lämpimästä tunnelmasta ja syysherkkujen mauista.

 

Kahvi- ja teehifistely

Suomalaiset ovat intohimoisia kahvin- ja teenjuojia. Harva kuitenkaan on innostunut näistä juomista pintaa syvemmältä. Kahvi ja tee ovat kuitenkin mitä monipuolisempia juomia, ja uusien valmisteiden sekä makujen kokeilu voi osoittautua loistavaksi keinoksi rentoutumiseen ja vapaa-ajan viettämiseen.

Erityisesti syksyllä kuuman juoman hörppiminen lämpimän viltin alla on mitä ihaninta ajanvietettä. Kahvi- ja teeharrastuksen aloittaminen sopii täydellisesti myös lukemisen yhteyteen. Hyvä kirja ja hyvä juoma täydentävät toisensa, ja auttavat sinua rentoutumaan ja nauttimaan syksyn rauhallisista hetkistä.

 

Sisusta ja koristele koti syyskuntoon

Harrastusten lisäksi syysarkea voi piristää myös muilla keinoilla. Suuri osa suomalaisista koristelee kotinsa sekä sisältä että ulkoa syksyn loppuessa ja joulun lähestyessä. Mutta kodin laittaminen uuteen uskoon jo syksyn aikana piristää arkea ja auttaa jaksamaan jouluun asti.

Syyssisustuksen ja -koristelun ehdoton klassikko ovat tietenkin kynttilät ja muut valonlähteet. Erityisesti tuoksukynttilät auttavat luomaan rauhoittavan ja lempeän tunnelman, joka auttaa rauhoittumaan. Valosarjoilla taas voit piristää tai rauhoittaa tunnelmaa esimerkiksi lempinojatuolisi ympärillä.

Myös laajempi sisustaminen onnistuu syksynä hyvin. Esimerkiksi huonekalujen uusiminen auttaa siirtymään kerralla ja kunnolla kesästä eteenpäin piristäen kodin ilmettä. Etenkin tänä syksynä, kun 70-luvun lämpimät ja syksyiset värisävyt ovat muodissa, uusien huonekalujen tai koriste-esineiden hankkiminen voi olla mitä juuri sinun syksysi tarvitsee 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Unsplash.com