Tutkimus: vaimon onnellisuus on tärkeämpää kuin miehen

14.11.2020

Uusi sosiologinen tutkimus ehdottaa, että vanha sanonta on totta: ”onnellinen vaimo takaa onnellisen elämän.” Rutgersin ja Michiganin yliopiston tutkijat huomasivat seuraavan dynamiikan käytännössä: jos naiset ilmoittivat, että he olivat onnellisia avioliitossaan, heidän miehensä raportoivat olevansa yleisellä tasolla onnellisia — vaikka miehet eivät antaneetkaan avioliitolle yleisesti ottaen korkeaa arvosanaa.

Toisaalta naiset eivät olleet yleisellä tasolla niin onnellisia jos heidän avioliittonsa oli onneton, kertoo Telegraph.

”Mielestäni pointti on siinä, että kun vaimo on tyytyväinen avioliittoon, hän yleensä tekee paljon enemmän hänen miehensä eteen, jolla on positiivinen vaikutus hänen elämäänsä,” sanoo Deborah Carr Rutgersilta.

“Miehet puhuvat yleensä vähemmän heidän parisuhteestaan”, hän lisää, joten sillä, onko mies onnellinen vai onneton suhteessaan ei ole niin paljon vaikutusta kuin hänen vaimonsa asenteella.

Journal of of Marriage and Family-lehdessä julkaistussa artikkelissa tutkijat panivat merkille myös yhteyden sairastamiseen: kun mies sairastuu, vaimon onnellisuuden määrä laskee mutta kun vaimo sairastuu, mies ei ole yhtään vähemmän onnellinen. Syy?

”Tiedämme, että kun kumppani on sairas, niin yleensä vaimo on se, joka pitää huolta ja tämä voi olla stressaava kokemus,” sanoo Carr. ”Mutta usein kun naiset sairastuvat, he eivät hae apua mieheltä, vaan tukeutuvat tyttäreensä.”

Katso lisää uutisia aiheesta hyvä mieli & onni!

Lähde: newser.com
Kuva: Unsplash / Jessica Castro