Puhelin tarjoaa helpotusta ja viihdettä monipuolisemmin kuin koskaan

18.6.2020

Nykyään käytännössä jokaiselta löytyy älypuhelin ja toisinaan sen lisäksi jokin muukin mobiililaite. Sovelluskauppaa selatessa on helppo huomata, että tarjolla on jatkuvasti yhä enemmän erilaisia sovelluksia älypuhelimille. Useimmat käyttävät älypuhelintaan sosiaalisen median seuraamiseen sekä yhteydenpitoon ihmisten kanssa. Myös viimeisimpiä uutisia on helppo seurata mobiililaitteen avulla, eikä ole ihme, että perinteisten paperisten sanomalehtien suosio on ollut rajussa laskussa viime vuosikymmenen aikana.

Mobiililaitetta voi käyttää yhä monipuolisemmin arjessa sekä helpottamaan asioiden hoitamista että itsensä viihdyttämiseen.  Jokainen voi lisätä omaan arkeensa ripauksen jännitystä ja hupia varsin yksinkertaisin keinoin mobiililaitteen avulla. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä kaikille niille, jotka pohtivat, mihin kaikkeen älypuhelintaan voi nykyään hyödyntää. Näistä ideoista voi lainata omaan käyttöönsä yhden tai halutessaan vaikka kaikki!

 

Aloita uusi liikuntaharrastus

Suomalaisilla on tunnetusti paljon harrastuksia. Jokaisella meistä on jokin harrastus, josta nautimme vapaa-ajallamme työkuvioiden ulkopuolella. Liikunta ovat kuitenkin mitä mainioin tapa purkaa stressiä, ylläpitää terveyttä ja nauttia jostain itselle mieluisesta tekemisestä. Puhelimesi sovelluskaupasta löydät lukemattoman määrän erilaisia liikkumiseen sovelluksia askelmittareista kuntosaliohjelmiin ja tanssitunteihin. Esimerkiksi Les Millsiltä löytyy on demand -jäsenyys, johon pääset käsiksi puhelimeen sovelluksella.

Uuden liikuntaharrastuksen aloittaminen tarkoittaa useimmiten myös uusiin haasteisiin tarttumista, ja vaikka kynnys sen aloittamiseen tuntuisikin korkealta, on se yleensä sen arvoista. Omalta mukavuusalueelta poistuminen, tavoitteiden saavuttaminen ja muut onnistumisen kokemukset kasvattavat itsevarmuutta. Sitä mukaa kun uusi harrastus tempaisee mukanaan, saattaa se poikia monenlaisia uusia rutiineja ja mahdollisuuksia. Joogaan hurahtanut saattaa alkaa heräämään varhain aamulla meditoimaan, kun taas joku toinen tarkkailee päivän askelmäärää. Suosittuun lankkutreenin voi saada myös lisämotivaatiota puhelimen sovelluksen kautta!

 

 

Opettele uusi kieli

Uuden kielen opetteleminen on aina eräänlainen sijoitus omaan itseen. Kuten mikä tahansa harrastus, myös jollekin kielikurssille osallistuminen tarjoaa varmasti jotain aivan uutta ja kiehtovaa. Kielen opettelun parissa voi olla hauskaa, mutta siitä saattaa kuitenkin olla ennalta-arvaamatonta hyötyä myös tulevaisuudessa. Uutta taitoa opeteltaessa yksi parhaista puolista on se, että oman kehittymisensä voi huomata ajan myötä. On todella palkitsevaa havaita taitojensa parantuneen ahkeran harjoittelun myötä.

Jos olet siis aina halunnut opetella jonkun kielen, muttet ole varannut siihen aikaa, on meillä hyviä uutisia: puhelimen sovelluskaupasta löydät erilaisia kielten opiskeluun sopivia sovelluksia, kuten WordDive, Duolingo ja Mondly. Näillä sovelluksilla on yleensä kuukausimaksu, mutta kielistä kiinnostuneelle se on pieni hinta, sillä sovellus on käytössäsi vuorokauden ympäri. Jos arki tuntuu tasaisen paksulta ja tylsältä suorittamiselta, muttet ole valmis opettelemaan uutta kieltä, ei hätää – voit myös aina kerrata esimerkiksi ruostunutta ruotsiasi!

 

 

Pelaa pelejä

Erilaisten pelien suosio on noussut kohisten viime vuosina, kuten hittipelit kuten Pokemon GO tai Angry Birds osoittavat. Kiitos jatkuvasti kasvavien sovelluskauppojen ja peliyhtiöiden, upeilla grafiikoilla varustetut, puhelimella toimiviin peleihin pääset heti käsiksi.

Kovinkaan moni ei tiedä, että myös rahapeleihin pääsee nykyään käsiksi puhelimen kautta – joko selaimen tai oman sovelluksen kautta. Online vedonlyönti on esimerkiksi todella suosittu ajanvietettä Suomessa, mitä pääsee harrastamaan William Hillin kaltaisilla pelisivustoilla hyvinkin monipuolisesti. Jos vapaa-ajalla tulee seurattua esimerkiksi urheilua, voi nettivedonlyönti tarjota penkkiurheilijalle uuden ulottuvuuden urheilutapahtumien seuraamiseen. Jääkiekko-ottelun tai ravikisojen seuraaminen on aivan erilainen elämys silloin kun pelin lopputuloksesta on lyönyt vetoa ja sitä pääsee jännittämään koko tapahtuman ajan.

 

 

Varaa lomamatka

Puhelimella surfaillessa voi käydä niinkin, että vastaan tulee houkutteleva mainos, joka johtaa lomamatkan varaamisen jonnekin. Sillä ei ole loppujen lopuksi mitään väliä, onko matkan määränpää lähellä vai kaukana —tärkeämpää on se, että ympäristö on riittävän erilainen arjen perusympyröihin nähden. Usein älypuhelimeen on mahdollista ladata matkatoimiston oma sovellus, jonka kautta saattaa löytää erikoistarjouksia lennoista ja hotelleista.

Ei ole liioittelua sanoa, että matkailija avartaa. Uudet elämykset, maisemat, tuoksut ja äänet stimuloivat aisteja ja terästävät ajatuksia. Joillekin paras ratkaisu on ottaa lopputili ja suunnata maailman toiselle puolelle seikkailemaan toteuttamaan unelmiaan. Useimmille meistä tämä ei kuitenkaan ole realistista, vaan viikon tai parin viettäminen jossain Etelä-Euroopan lomakohteessa on huomattavasti helpompi toteuttaa. Jo pikainen irtiotto arjesta saattaa kuitenkin antaa uutta virtaa pitkäksi aikaa. Lisäksi hauskoja lomamatkaan liittyviä muistoja voi vaalia läpi elämän.

Lähdetpä sitten reissuun tai rekisteröidyt vedonlyöntisivustolle, joka ikinen yllä luetelluista tavoista hyödyntää älypuhelinta mahdollisimman monipuolisesti. Parasta on se, että näistä jokainen on verrattain helposti kenen tahansa toteutettavissa!

 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com