Onko elämässäsi narsisteja? Näillä 5 keinolla pääset heistä eroon

24.11.2020

Narsistit ovat heltymättömiä. Voisi kuvitella, että narsisteista selviää helpolla, kun heille ei vain anna huomiota. Huomiotta jättäminen on kuitenkin kuin sytyttäisi sytytyslangan: narsistin raivo yltyy ja hän tulee tekemään elämästäsi entistä sietämättömämpää. Narsistit eivät osaa rakastaa ketään koska syvältä sisältä, he ovat emotionaalisesti rikkinäisiä. Esimerkiksi nuoruuden traumat voivat johtaa tunteettomuuteen ja empatian puutteeseen.

Kun olet kuin et huomaisikaan narsistia, voit samalla valmistautua taisteluun. Narsistin käytös eskaloituu, sillä hänen egonsa ei kestä hylkäämistä. Narsistit ruokkivat käytöstään toisten energialla. He imevät läheisensä kuiviin selviytyäkseen. Kun et anna narsistille huomiotasi, on helvetti irti.

Narsisti hyökkää verbaalisesti kimppuusi ja puhuu sinusta pahaa muille. Pahimmilleen narsisti aloittaa stalkkaamisen ja etsii tekosyitä päästä puheillesi. Jos tässä vaiheessa päästät narsistin elämääsi, ei narsisti sieltä hevillä poistu. Jos elät tilanteessa, jossa et voi vältellä narsisteja esimerkiksi työ- tai perhesuhteiden takia, älä anna heille mitään syytä tulla lähellesi välttämättömien asioiden lisäksi.

Narsisti yrittää saada sinut uppoutumaan keskusteluun kanssaan teeskentelemällä kiinnostunutta. Yritä pysyä vahvana ja vastaa mahdollisimman vähäsanaisesti. Ole siis mahdollisimman tylsä keskustelukumppani ja pyri osoittamaan, ettet ole kiinnostunut keskustelemaan, jolloin narsisti ei hyödy manipuloinnistasi.

Tylsäksi tekeytymistä kutsutaan The Grey Rock- metodiksi. Nimi juontuu siitä, että narsistin kanssa kannattaa vaikuttaa yhtä kiinnostuneelta ja innostuneelta, kuin harmaa kivi. Se toimii, jos onnistuu välttämään kaikki pienimmätkin virheet. Narsisti huomaa pienenkin kiinnostuksen rippeen ja iskee välittömästi kiinni

Mutta kuinka sivuuttaa narsistit ensimmäistä kertaa. Seuraa näitä viittä askelta pystyäksesi käsittelemään narsisteja myös jatkossa:

 

Välittämättä jättäminen

Käsittele narsistia kuin kiusaajaa. Jos et anna hänelle syytä kiusata sinua, hän ei kiusaa. Ole mahdollisimman epäkiinnostava ja vaikka narsisti yrittää provosoida, pysy vahvana. Vastusta narsistin manipulointia ja pysy kuurona loukkauksille. Vaikka narsisti käyttäisi valheita aseenaan, älä lankea ansaan.

Tietyn ajan kuluttua narsisti huomaa voimattomuutensa ja siirtyy seuraavaan uhriin. Siihen pisteeseen pääseminen vaatii kuitenkin runsaasti töitä.

 

Älä janoa kostoa

Narsistia satuttaa eniten se, ettei hän saa huomiotasi. Jos joku muu, ei narsistisia piirteitä omaava ihminen satuttaisi sinua, saatat ensimmäiseksi janota kostoa. Se ei kuitenkaan toimi narsistien kanssa, sillä taisteluun ryhtyminen vain ruokkii narsistia ja antaa hänelle mahdollisuuden lisätä manipulointiaan.

Jos todella haluat satuttaa narsistia, älä huomioi häntä kiusaamisesta huolimatta. Näytä hänelle, ettei hänen elämänsä kiinnosta sinua. Älä kysele hänen kuulumisiaan tai syitä kiusaamiselle. Sulje mielesi täysin hänen osaltaan.

 

Älä tappele

Narsisti käyttää provokaatiota ja valheellisia syytöksiä selvittääkseen, oletko vielä kiinnostunut hänestä. Narsisti ei sano sitä suoraan, vaan käyttää ystäviäsi ja somea päästäkseen pääsi sisään. Pahinta, mitä voit tässä vaiheessa tehdä, on lähteä hänen aivoituksiinsa mukaan.

Anna asioiden olla ja jätä hänen syytöksensä huomiotta. Jos olet huolissasi ystäviesi mielipiteistä, älä ole. Läheisesi ja rakkaasi kyllä ymmärtävät, mitä on tapahtumassa eivätkä käännä sinulle selkiään. Ne, jotka liittyvät narsistin matkaan, eivät ansaitse ystävyyttäsi.

 

Älä luovuta energiaasi

Usein tahdomme täyttää itsemme positiivisella energialla. Haemme lähellemme ystäviä, rakkautta ja positiivisia ajatuksia. Narsistit toimivat päinvastoin: he saavat energiaa toisten kärsimyksestä. He etsivät kaaosta tunteakseen tyydytystä. Narsistit ovat murheellisia, eivätkä siksi kestä muidenkaan onnea.

Siksi narsistit haluavat ajaa muutkin kurjuuden partaalle. Jos tartut syöttiin ja lähdet keskustelemaan narsistin kanssa, positiivinen energiasi muuttuu negatiiviseksi. Älä anna narsistin provosoida sinua ja synnyttää kipua. Ole onnellinen ja pysy positiivisena satuttaaksesi narsistia sen sijaan.

 

Ole oman tarinasi päähenkilö

Sinä olet hyvä ja narsisti paha. Koska tarinoilla tulee olla onnellinen loppu, älä anna narsistin ottaa pääroolia. Hänellä saattaa olla mahdollisuuksia päihittää sinut, mutta pidä huoli, että tarinan lopussa olet vahvempi. Pysy omana itsenäsi ja pyri ymmärtämään, ettei mikään voi satuttaa sinua, jos et anna niin tapahtua.

Käytä sydäntäsi, hyvyyttä ja rakkautta voittaaksesi narsistin. Rakasta ja kunnioita itseäsi, niin narsisti pysyy kaukana. Kukaan muu ei voi määritellä tarinasi kulkua, kuin sinä itse.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Herway.net
Lähde: Pixabay.com