Näin tunnistat ilkeän ihmisen – 16 merkkiä

11.5.2022

Ilkeyden voi tunnistaa, mutta sitä on vaikeaa määritellä. Pähkinänkuoressa: ilkeä ihminen käyttäytyy jatkuvasti pahantahtoisesti. Joidenkin mielestä ilkeät ihmiset ovat moraalittomia, sairaita, armottomia tai häijyjä, mutta näitä sanoja on vaikeaa määritellä. Jonkun moraalittomuus on toiselle normaalia käytöstä.

Mutta kun tapaat ilkeän ihmisen, tunnistat hänet heti.

Ilkeitä ihmisiä on kaikkialla, useimmiten siellä, missä vähiten odotat. Löydämme niitä kouluista, kirkoista, kodeistamme – kaikkialta.

Nämä varoitusmerkit kertovat ihmisen ilkeydestä. Kun huomaat nämä luonteenpiirteet jossain ihmisessä, voit olla varma, että hän käyttää niitä sinua vastaan.

 

1. He nauttivat toisten epäonnesta.

Ilkeät ihmiset tuntevat olonsa hyväksi silloin, kun joku muu epäonnistuu. Asian ikävä puoli on siinä, että ilkeä ihminen saattaa tarkoituksenmukaisesti aiheuttaa muille vahinkoa saadakseen itselleen mielihyvää.

 

2. He ovat kontrollikammoisia.

Kaikki ilkeät ihmiset ovat kontrolloivia. He myös pelkäävät tilanteita, joissa he eivät saa kontrollia itselleen.

Ilkeät ihmiset voivat olla niin ikäviä, etteivät he luota muihin missään asiassa. He voivat vaikuttaa aluksi mukavilta, mutta jos päästät heidät lähemmäksi, voivat he pyrkiä ottamaan kontrollin elämästäsi.

 

3. He ovat patologisia valehtelijoita.

Me kaikki valehtelemme joskus. Valheita on pieniä ja isoja. Kaikki eivät kuitenkaan ole todellisia valehtelijoita.

Valehtelijat ovat oma rotunsa. He valehtelevat jatkuvasti ja joskus huomaamattaan. Ilkeä valehtelija valehtelee niin paljon, että hänen elämänsä muodostuu pelkistä valheista.

Valheet ovat keino manipuloida todellisuutta niin, että se palvelee ilkeää ihmistä parhaalla mahdollisella tavalla. Jos ilkeä ihminen jää kiinni valehtelusta, pyrkii hän loppuun asti pitäytymään valheessaan ja muuttamaan toisten mielipiteitä.

 

Lue myös: Kuinka pystyt olemaan rehellinen silloinkin kun se tuntuu haastavalta

 

4. Tunnet olosi kummalliseksi heidän ympärillään.

Ihmisistä huokuu energiaa. Ja paha energia näkyy myös omassa energiakentässäsi.

Se on syynä sille, että ilkeät ihmiset tuottavat välittömästi omituisen tunteen nähtyäsi heitä.

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta olet varmasti törmännyt joskus tunteeseen, kun joku ihminen vain ei vaikuta hyvältä. Kannattaakin luottaa vaistoosi; useimmiten se on oikeassa.

 

5. He johtavat sinua harhaan.

Ilkeät ihmiset harhauttavat sinua ajattelemaan tiettyjä asioita heistä itsestään, läheisistäsi tai sinusta itsestäsi.

Harhauttaminen voi olla asioiden vääristelyä, valehtelua tai totuuden venyttämistä.

 

6. He eivät kadu mitään.

Ilkeät ihmiset ovat siis kontrolloivia valehtelijoita, jotka nauttivat muiden kärsimyksestä. Mutta tiedätkö mikä tässä kaikessa on pahinta? He eivät edes kadu tekosiaan.

He eivät suostu pyytämään anteeksi edes kovan paineen alla, vaan pyrkivät ylläpitämään kontrollinsa tilanteesta.

 

7. He ovat julmia.

Jotkut ilkimykset eivät edes peittele ilkeyttään, vaan tuovat sen selkeästi esiin julmuutena. Se voi näkyä tappelemisena, läheisten tai jopa eläinten satuttamisena. Julmuudella he peittävät kivun, joka heitä kalvaa jatkuvasti sisältä.

Jos joudut ilkeän ihmisen fyysisen julmuuden kohteeksi, hae heti apua. Muuten tilanne menee vain pahempaan suuntaan.

 

8. He ovat vastuuttomia.

Ilkeällä ihmisellä ei ole moraalista kompassia. He tekevät mitä haluat eivätkä ota ikinä vastuuta toisten kärsimyksestä.

He rakastavat syyllisyyden sysäämistä toisten niskaan eivätkä ymmärrä anteeksipyynnön käsitettä. Heidän mielestä anteeksi pyytäminen on heikkoa.

 

9. Heidän perheensä ja ystävänsä varoittavat sinua.

Ensimmäisiä merkkejä ihmisen ilkeydestä on usein se, kun hänen “ystävänsä” ja perheensä alkavat ilmaista varoitussignaaleja kyseisestä ihmisestä. Kaverit saattavat mm. sivuuttaa ongelmat edellisissä parisuhteissa ja täten ”oikeuttaa” ilkeän ihmisen läsnäolon heidän elämässään.

Kyse on tietynlaisesta manipulaatiosta, mutta se on myös varoituksen merkki. Merkki kertoo siitä, että näillä ihmisillä on jokin hätänä ja sinun tulisi tehdä asialle jotain. Joskus kaverisi saattavat suoraan kertoa toisen ihmisen ilkeydestä. Usein kavereita kannattaa kuunnella näissä tapauksissa ja pysytellä kaukana ilkeistä ihmisistä.

 

10. He ovat huonoja kavereita.

Jos ilkeä ihminen pyytää apuasi, on taustalla jokin ilkeämielinen tarkoitus. He ovat vierelläsi vain silloin, kun sinulla on asiat hyvin. Kun elämäsi ei kulje toivottuun malliin, ilkeät kaverit katoavat viereltäsi.

 

11. He ovat rasistisia, seksistisiä, homofobisia tai kiihkoilijoita.

Vastakkainasettelun kukoistaessa ilkimykset iloitsevat ja menestyvät. Tämä ilmiö on tehnyt joistakin maailman ilkeimmistä ihmisistä, kuten Hitleristä ja Stalinista, menestyneitä. He asettelivat ihmiset eri kasteihin ja käyttivät erottelua vallan saamiseen.

Ilkimykset käyttävät häikäilemättömiä keinoja synnyttääkseen vastakkainasettelua. Rasismi, homofobia, fasismi ja seksismi ovat perinteisiä ilkeiden ihmisten työkaluja.

 

12. He ovat manipuloivia.

Ilkeät ihmiset ovat useimmiten kilttejä vain silloin, kun he tarvitsevat myöhemmin jotain, kuten rahaa, seksiä, apua tai pahempaa.

Tee ilkeälle ihmiselle selväksi, että kiltteydellä ei ole hintaa. Et tarvitse erityistä syytä ollaksesi kiltti ja tehdäksesi oikein. Aidosti kiltit ihmiset eivät odota vastapalveluksia.

 

13. He vähättelevät sinua.

Yksi pahimpia manipulaation keinoja on vähättely. Vähättelyäkin voi toteuttaa monella tapaa. Se voi olla uhriutumista silloin, kun et ole tehnyt mitään väärin. Ulkonäön, vartalon, kiinnostuksen kohteiden, toiveiden, harrastusten, tavoitteiden, kavereiden tai kodin pilkkaaminen ovat vain muutamia esimerkkejä mahdollisesta vähättelystä.

 

14. He hämmentävät ja aiheuttavat konflikteja.

Samalla kun ilkeät ihmiset aiheuttavat vastakkainasettelua, he pyrkivät saamaan aikaan myös kaaosta, hämmennystä ja konflikteja. Mitä enemmän peloissasi, epävarma ja hajalla olet, sitä enemmän heillä on valtaa.

 

15. He elävät kaksoiselämää.

Ilkeät ihmiset eivät koskaan paljasta todellista elämäänsä.

He vaihtavat persoonaansa tilanteen mukaan saadakseen haluamansa. He ovat erilaisia kaikkien ihmisten kanssa. Heillä on tietynlainen kuva, jota he pitävät yllä itsestään. Ainoa ilkeitä ihmisiä yhdistävä tekijä on se, ettei kukaan oikeastaan tunne heitä kunnolla.

 

16. Heillä ei ole rajoja.

Ilkeät ihmiset ovat sinnikkäitä, intensiivisiä, takertuvia ja teeskenteleviä. Vaikka yrittäisit jatkuvasti poistaa heitä elämästäsi, jotenkin he aina palaavat takaisin.

Mutta he palaavat vain, jos päästät heidät. Ilkeä ihminen manipuloi sinua avaamaan oven uudelleen elämääsi eikä lähde hevillä pois.

Mutta oli ilkimykset sitten kuinka sinnikkäitä tahansa, voit aina poistaa heidät elämästäsi.

He tekevät kaikkensa pakottaakseen sinut hyväksymään heidän olemassa olonsa. He manipuloivat, valehtelevat, teeskentelevät, hyökkäävät ja vähättelevät.

Tärkeintä on kuitenkin tämä: kun olet potkaissut ilkeät ihmiset elämästäsi, älä ainakaan anna heille mahdollisuutta palata. Voit vapautua kurimuksesta ainoastaan jättämällä heidät taaksesi.

Ilkeä ihminen voi muuttua, mutta ei sinun avullasi. He muuttuvat vain, kun heidän sydämensä alkaa avautua ja he ymmärtävät tekosensa. Tällöin he alkavat useimmiten tekemään kovasti työtä saavuttaakseen ihmisten luottamuksen uudelleen.

 

Lue myös: 4 tapaa sabotoida parisuhde itse sitä tajuamatta

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Francisco Moreno