Mustasta huumorista pitäminen voi olla merkki älykkyydestä

7.4.2020

Nauratko kuolemaa, tauteja ja tuhoa käsitteleville vitseille? Saatko joskus ihmiset hiljentymään tai jopa loukkaantumaan oudoilla vitseilläsi? Voit sääliä heitä, sillä he eivät välttämättä ole ihan yhtä viisaita kuin sinä. Tuoreiden tutkimustulosten mukaan mustasta ja sairaasta huumorista pitävät henkilöt saavat parempia tuloksia älykkyystesteissä.

 

Kuka ymmärtää mustaa huumoria?

Cognitive Processing-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa pyydettiin 156 testattavaa arvostelemaan sairasta huumoria sisältäviä sarjakuvia Uli Steinin The Black Book-kirjasta. Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijat pyysivät testattavia kertomaan, ymmärsivätkö he vitsejä, pitivätkö he niitä hyvinä, mielenkiintoisina tai yllättävinä. Tutkimuksessa mitattiin myös testattavien ominaisuuksia, kuten verbaalista älykkyyttä, tunnehäiriöitä ja aggressiivisuutta.

Lue lisää: Älykkäimmät naiset kovimpia juomaan – paljastuksia tutkimuksesta

 

Parempia tuloksia älykkyystesteissä

Tutkimus oli pienimuotoinen, mutta tulokset osoittavat, että mustan huumorin ystävät saivat parempia tuloksia myös älykkyystesteissä. Heidän koulutustaustansa oli myös pääsääntöisesti parempi ja aggressiivisuustasot pienempiä. Tulokset olivat samanlaisia riippumatta iästä tai sukupuolesta.

Lue myös: Oletko keskimääräistä älykkäämpi – tee testi

 

Mitä mustan huumorin ymmärtäminen vaatii?

Mutta miksi mustan huumorin ja älykkyyden välillä on yhteys? Tutkijoiden mukaan vitsien ymmärtäminen vaatii kognitiivisia taitoja ja tunneälyä. Mustan huumorin vitsit ovat usein monimutkaisempia ja vaikeampia ymmärtää. Näin ollen niiden ymmärtäminen vaatii pääsääntöisesti korkeaa älykkyyttä, vähäistä aggressiivisuutta ja kykyä olla ottamatta asioita liian tosissaan.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Good House Keeping
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay