Mitkä ovat parhaat metalli- ja rock-teemaiset pelit?

26.9.2019

Siitä, kun esim. kasinopelien teemat koostuivat pääosin rullilla pyörivistä hedelmistä, on tultu pitkä matka. Nykyään kolikkopelejä löytyy mitä mielikuvituksellisimmilla teemoilla, eikä metalli- ja rockmusiikki tee asiaan poikkeusta. Monet pelintarjoajat ovat tehneet klassikkoyhtyeille nimikkopelejä, ja esittelemmekin niistä neljä parasta tässä artikkelissa. Jos etsit rockhenkisiä kokemuksia pelimaailmasta, kannattaa jatkaa lukemista.

 

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix -kolikkopeli on yksi NetEntin NetEnt Rocks -pelisarjasta, joka sisältää myös Mötörhead- sekä Guns N’ Roses -kolikkopelit. Kaikkien aikojen kitaravirtuoosista tehty peli on huippulaatuinen, kuten poikkeuksetta kaikki NetEntin pajalta tulevat teokset. NetEnt hyödyntää lisenssioikeuksiaan olan takaa, sillä pelissä luukutetaan Jimi Hendrixin suurimpia hittejä aina Foxy Ladysta Little Wingiin ja Hey Joe -biisistä Purple Hazeen. Autenttinen tunnelma on taattu Jimi Hendrix -pelin parissa.

Peli tarjoaa miellyttävästi bonustoimintoja. Saadessasi samanaikaisesti neljä punaista kitarasymbolia rullille, Red Guitar Re-Spin -toiminto käynnistyy. Tällöin kitarasymbolit jäävät paikoilleen ja uudelleenpyöräytykset alkavat. Pyöräytykset jatkuvat siihen asti, kunnes uusia kitarasymboleita ei enää osu rullille. Uudelleenpyöräytysten lisäksi pelissä on bonuspeli, joka käynnistyy kolmella scatter-symbolilla. Bonuspeli sisältää kolme erilaista ilmaiskierrospakettia sekä rahavoittoja.

 

Megadeth

Megadethin nimikkopelin on kehittänyt hieman tuntemattomampi pelistudio, argentiinalaistaustainen Leander Games. Vaikka pelintarjoaja ei kuulukaan alan kärkinimiin, työnlaatu on ensiluokkaista viimeisen päälle hiotuista grafiikoista ja äänitehosteista lähtien – nimekäs yhtye on todellakin saanut arvoisensa kolikkopelin. Megadeth-peli ei ole aivan tavanomainen slottirallattelu, sillä slotin bonukset herättävät takuulla kokeneemmankin pelaajan huomion.

Pelin jackpot on arvoltaan 5 000 euroa, ja sen voi saavuttaa saamalla viisi Megadeth-symbolia samalle linjalle maksimipanoksella pelatessa. Vieläkin mielenkiintoisempi toiminto on Mega Nudge -bonus, jonka pelaaja voi halutessaan kytkeä päälle. Toiminto maksaa panoksen tuplaantumisen verran. Kun kyseinen ominaisuus on aktivoitu, pelaaja saa siirtää pyöräytyksen jälkeen toista ja neljättä rullaa kolmen pykälän verran ylös tai alas. Tällä tavoin pelaaja voi siis vaikuttaa voittoyhdistelmien muodostumiseen! Kaiken lisäksi pelissä on tarjolla tavanomaisesta poikkeava bonuspeli, jonka aikana pelaaja saa 15 ilmaiskierrosta.

 

Motörhead

Kuten mainitsimmekin yllä, Motörheadin nimeä kantava slotti kuuluu NetEntin rock-teeman alla julkaistuihin peleihin. Peli on julkaistu kaksi vuotta sitten, joten yhtyeen ainoa pysyvä jäsen ja keulahahmo Lemmy Kilmister ei aivan ehtinyt näkemään Motörheadin nimikkopeliä; legendaarinen basisti menehtyi syöpään vuonna 2015.

Motörhead ei ole aivan perinteinen slotti, mikä sopiikin teemaan yhtyeen tyylin huomioiden. Pelin rullat ovat epäsymmetrisiä: epätavallinen toiminto mahdollistaa laajasti erilaisia yhdistelmiä ja voittolinjoja onkin runsaat 65 kappaletta. Poikkeavan ulkoasun lisäksi peliä terästävät kiinnostavat bonustoiminnot. Mystery Reel -rulla voi osua ruudulle satunnaisesti ja muuttaa kaikki yhden rullan symbolit samaksi kuvioksi. Slotissa on myös Bomber-toiminto, jonka aikana pelikentälle ilmestyy pommeja, jotka räjäyttävät ympäriinsä mysteerisymboleita. Kyseiset symbolit toimivat samaan tapaan kuin Mystery Reel helpottaen voittolinjojen syntymistä.

 

Guns N’ Roses

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä nostamme esille Guns N’ Roses -kolikkopelin. Pelin grafiikat liittyvät tiiviisti yhtyeeseen ja rockmusiikkiin, äänimaailma luonnollisesti koostuu Guns N’ Rosesin tunnetuimmista kappaleista. Hauska lisätoiminto on alareunassa näkyvä ”set list”, jonka kautta voit vaihtaa kappaletta halutessasi.

Guns N’ Roses -pelin erikoistoiminnot käynnistyvät, kun saat rullille kolme vinyylilevysymbolia. Pääset pyöräyttämään vinyyliä, ja saat joko rahapalkinnon, ilmaiskierroksia tai Crowd Pleaser -bonuspelin. Crowd Pleaser -toiminto on ”pick and click” -tyylinen, eli saat valita jonkin erilaisista symboleista. Valitsemalla oikein voit nousta palkintotasoilla ja voittaa runsaita rahapalkintoja tai lisää ilmaiskierroksia.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay