Mitä kasvonpiirteesi kertovat sinusta?

20.5.2020

Tuoreen tutkimuksen mukaan leveäkasvoiset miehet omaavat korkeammat testosteronitasot ja ovat näin ollen todennäköisempiä pettäjiä.

Ontarion yliopiston tutkijat haastattelivat 145 opiskelijaa liittyen heidän seksielämäänsä, kuinka usein he haluavat seksiä ja kuinka usein he tyydyttävät itseään. Niiden opiskelijoiden, joiden kasvonpiirteet olivat muita leveämmät, lukemat olivat selkeästi muita korkeampia.

Leveäkasvoiset miehet osoittivat myös todennäköisemmin merkkejä ennakkoluuloista, psykopaattisuudesta, taloudellisesta menestymisestä, kunnianhimosta, kyseenalaisesta moraalista sekä haluttavuudesta.

Mutta mitä pidemmät kasvot viestittävät? Ja mitä muista kasvonpiirteistä voi päätellä?

 

Pitkä naama viestii älykkyydestä

2014 julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että pitkäkasvoisilla miehillä on taipumusta älykkyyteen.

Tutkimuksessa pyydettiin 75 miestä ja 85 naista arvioimaan 80 tšekkiläisen opiskelijan naamakuvia. Tulosten mukaan sekä naiset että miehet kykenivät arvioimaan tarkasti miesopiskelijoiden älykkyyden kuvien perusteella.

Kapeat kasvot, ohuen leuan ja suuren nenän omaava mies on todennäköisesti keskimääräistä älykkäämpi.

 

Luotettavat silmät

Vuonna 2007 Örebron yliopiston tutkijat kykenivät linkittämään tietyt silmän piirteet erilaisiin persoonallisuuden piirteisiin. He havaitsivat, että jos silmässäsi on vähän pupillista leviäviä aaltomaisia viivoja, olet todennäköisesti luotettava ja hellä ihminen.

Toisaalta, jos silmänjuonteesi ovat erkaantuneet, olet todennäköisesti hyvin impulsiivinen ihminen.

Lue myös: Tämän väriset silmät omaavat juovat enemmän alkoholia

 

Isonenäiset ihmiset ovat kunnianhimoisia

Vuonna 2013 eräässä tutkimuksessa tutkittiin 1700 eri ihmisen kasvoja, erityisesti heidän neniään. Tutkijat erittelivät 14 erilaista nenätyyppiä ja onnistuivat liittämään niihin erilaisia persoonallisuuspiirteitä.

Vaikuttaa siltä, että suuren nenänpään omaava ihminen on erittäin kiinnostunut raha-asioista, kun taas pienen nenänpään omaavalla ei riitä kiinnostus raha-asioihin.

Suuret sieraimet ovat merkki tuhlaajasta, mutta jos koko nenä on suuri, kertoo se siitä, että kyseinen henkilö on erittäin kunnianhimoinen. Isonenäisillä ihmisillä on myös taipumus olla perfektionisteja, joten isonenäisiä ei todellakaan kannata aliarvioida.

 

Seksuaalinen suuntautuminen

Vuonna 2013 Prahan yliopistossa tutkittiin vuonna 40 homoa ja 40 heteroa ja heidän kasvonpiirteitään. Tutkimuksessa havaittiin, että ”homomiesten kasvot olivat selkeästi leveämpiä ja lyhyempiä, heidän nenänsä olivat pienempiä ja leuat suurempia ja pyöreämpiä. Näin ollen homomiesten naamat ovat ikään kuin sekoitus feminiinisiä ja maskuliinisia piirteitä.”

Tutkijat korostivat kuitenkin otoksen pientä kokoa. Tutkijat myös olettavat, että heteromiehillä on taipumusta tiettyihin ilmeisiin (kulmakarvat alhaalla, leuka puristettuna kiinni), kun he yrittävät iskeä vastakkaisen tai saman sukupuolen ihmistä.

Lue myös: Heteromiehet pyrkivät hurmaamaan naisensa syömällä paljon

 

Kaarevat kulmakarvat kertovat kiltteydestä

Kasvolukija Jean Hanerin mukaan kulmakarvat kertovat yllättävän paljon. Ihmiset, joiden kulmakarvat ovat kaarevat, ovat yleensä kilttejä ja harkitsevaisia, kun taas suorat kulmakarvat ovat merkki loogisesta ihmisestä.

Kasvojen lukeminen sai alkunsa jo antiikin Kreikassa kuuluisien filosofien, Aristoteleen ja Pythagoraan toimesta. Lukemisen suosio laski keskiajalla, mutta nykyään asia on taas enemmän pinnalla ja tutkijoiden mielessä.

Vaikka kasvojen lukemiselle ei ole valtavasti tieteellistä taustaa, on silti hauskaa välillä yrittää lukea kavereiden ajatuksia vain tarkastelemalla heidän kasvojaan.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Telegraph.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Michael Dam