Loppuvuoden merkittävimmät urheilutapahtumat

2.11.2017

Suomi 100 juhlavuosi on kovaa vauhtia tulossa päätökseensä ja tekemässä tilaa uudelle vuodelle. Sama väistämätön tilanne on myös edessä tapahtumarikkaalla urheiluvuodella 2017. Kuluva vuosi on tarjonnut penkkiurheilijoille ja veikkausvihjeiden kuluttajille upeaa urheiluherkkua muun muassa Lontoon Yleisurheilun MM-kisojen sekä Susijengin upeiden EM-kisa suoritusten muodossa.

Mutta vaikka elämmekin jo vuoden viimeistä neljännestä, niin urheilurintamalla ei ole syytä synkkyyteen. Loppuvuosi tarjoaa urheilun ystäville vielä ainakin nämä jännittävät tapahtumat:

Karjala-turnaus 9. – 12.11.2017

Jääkiekon Karjala-turnaus on perinteikäs Suomessa pelattava maajoukkuekauden avaus ja ensimmäinen neljästä kiekkokauden EHT-turnauksesta. Karjala-turnaus on ensimmäinen näytönpaikka kaikille suomalaisille jääkiekkoilijoille, jotka mielivät päästä pukemaan Leijona-paidan päälleen ensi vuoden talviolympialaisissa. Leijonat kohtaavat turnauksessa Ruotsin, Venäjän sekä Isänpäivän päätösottelussa Kanadan. Lippuja Hartwall Areenalla pelattavaan turnaukseen voit ostaa täältä.

 

Formula 1 kauden päätös – Abu Dhabin GP 24. – 26.11.2017

Kuluva Formula 1 kausi huipentuu marraskuun lopussa Abu Dhabissa ajettavaan päätösosakilpailuun. Mercedesin brittikuljettaja Lewis Hamilton on käytännössä jo maailmanmestari ja vain ihme voi tiputtaa miehen pois ykkössijalta. Tiedämme kuitenkin vasta Abu Dhabin jälkeen hyvän kauden ajaneiden suomalaiskuskiemme lopulliset sijoitukset. Valtteri Bottaksella ja Kimi Räikkösellä on mahdollisuudet valloittaa jopa kuljettajien MM-taistelun sijat 2. ja 3.

 

Manchesterin derby 9.12.2017

Pian Suomen itsenäisyyspäivän jälkeen pelataan yksi jalkapallomaailman suurimmista otteluista kuin Valioliigaseurat Manchester United ja Manchester City kohtaavat toisensa legendaarisessa Manchesterin derbyssä. Ottelusta tekee tällä kertaa erityisen suuren ja mielenkiintoisen se fakta, että kumpikin joukkue on vahvasti mukana sarjan mestaruustaistelussa ja keskinäisen ottelun voiton merkitys voi nousta arvoon arvaamattomaan. Oman jännitteensä sekä kentälle että katsomoon tuo tietenkin seurojen välinen ikiaikainen viha – rakkaussuhde.

 

U20 Jääkiekon MM-kisat 26.12.2017 – 7.1.2018

Urheiluvuoden vaihteen huipennus on tänäkin vuonna totta kai nuorten jääkiekon MM-kisat. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoja ei arvostettu Suomessa muutama vuosi sitten samalla tavalla kuin Pohjois-Amerikassa. Mutta sitten tulivat maailmanmestaruusvuodet vuodet 2014 sekä 2016 ja pelaajat kuten Rasmus Ristolainen, Kasperi Kapanen, Sebastian Aho ja Patrik Laine. Nyt kisoihin suhtaudutaan aivan erilaisella tavalla ja koko kansa odottaa näkevänsä kisajäillä suomikiekkoilun tulevaisuuden suurnimiä. Toivottavasti nuoret nappaavat USA:ssa pelattavista kisoista kultaa ja antavat näin hyvää boostia Leijonille ennen Pyeongchangin olympiakiekkoa!

 

Lähde: Artikelikuva / Pixabay