10 Tieteellisesti todistettua syytä juoda enemmän olutta

2.12.2023

#1. Olut on hyväksi munuaisillesi. Oikeasti.

Suomalaistutkijat (oi kyllä!) ovat huomanneet, että olut estää munuaisiasi kehittämästä pelättyjä munuaiskiviä. Vaikkakaan syy ei ole täysin selvä, miehet jotka joivat enemmän olutta ja jotka saivat enemmän magnesiumia kokeen aikana, olivat tutkimuksen mukaan vähentäneet 40% mahdollisuutta sairastua munuaistarkastukseen.

 

#2. Oluessa on kuituja.

Tämä on hyvä asia monestakin syystä – yksi, se auttaa ruuansulatusta. Toinen, se auttaa sinua täyttymään nopeammin, jotta sinun ei tarvitse syödä niin usein välipalaa. Kolmanneksi, enempi määrä ravintokuituja vähentää diabetesriskiä, sydänsairauksia sekä vuotavan suolen ongelmia. Tämän lisäksi, oluessa on yleensä silikonitasoja, jotka auttavat ylläpitämään luun tiheyttä.

 

#3. Olut on b-vitamiinin lähde.

B-vitamiinien paras lähde näyttäisi olevan käyneet tuotteet – ja olut pieksee viinin tässä kategoriassa prosentein 30%. Mitä tummemmasta ja vahvemmasta oluesta on kyse, sitä parempi se on terveydellesi. Olut sisältää myös paljon haluttua B12-vitamiinia ja folaattia, mutta pidä mielessä, että alkoholi heikentää B12-vitamiinin imeytymistä, tehden oluesta epäluotettavan (mutta mielenkiintoisen) ravinnon.

 

#4. Oluessa on antioksidantteja!

Tummat munkkioluet ovat erityisesti korkeita antioksidanttipitoisuuksiltaan, joka saattaa auttaa sinua välttämään sydänkohtauksen. Tämä ei toki ole täysin vedenpitävää, mutta yksi asia on varma – se on yksi erittäin hyvä syy lisää napata seuraava huurteinen!

 

#5. Lämmin olut vs. kylmä olut. Niiskutus, se siitä.

Lämmin olut tarjoillaan muutaman hunajalusikallisen kanssa helpottamaan flunssan oireita (jos siis pidät tästä vaihtoehdosta). Japanilaisten tutkijoiden mukaan (ja baijerin isoäitien mukaan) oluen humala taistelee flunssainfektiota vastaan lämmitettynä. Aktiiviset ainesosat itsessään (humus) voivat taistella keuhkokuumetta ja keuhkoputkentulehdusta vastaan lapsilla.

 

#6. Olutta Alzheimeria vastaan.

Jälleen kerran humus tulee pelastamaan! Toinen phytokemikaali, joka humalassa taistelee tauteja vastaan, pitäen aivosi kunnossa ja terveenä vuosien ajan. Eikä siinä kaikki – pienen oluthumalan on todistettu parantavan luovuutta. *hik*

 

#7. Olut on loistava treenin jälkeinen juoma.

Espanjassa huomattiin, että vanha kunnon olut auttoi nesteyttämään paremmin kuin lasi vettä treenin jälkeen. Tätä testasivat opiskelijat Grananan yliopistossa. He myös huomasivat, että oluen karbonaatit ja hiilihydraatit parantavat treenin jälkeistä palautumista, joka johtuu täydentävistä kaloreista (lihakset ovat taipuvaisia surkastumaan treenin jälkeen, jos et anna keholle mitään mitä polttaa).

 

#8. Oluessa on vähemmän kaloreita kuin appelsiinimehussa.

Kaloreista puheenollen, Guinness tuoppi antaa keholle vähemmän poltettavaa kuin sama määrä appelsiinimehua – tai rasvaton maito. Kaljamaha, niinkö? Sen on todistettu olevan myytti, joten älä huoli six-päkkisi puolesta (siis sen puolesta joka on jääkaapissa).

 

#9. Olut saattaa vähentää syöpäriskiä.

Muistatko sen kemikaalisen yhdistelmän (xanthohumol), joka auttaa päätäsi vanhoilla päivillä? No, tuo sama yhdistelmä saattaa itseasiassa auttaa sinua taistelemaan syöpä-entsyymejä vastaan – jopa enemmän kuin phytokemikaalit joita on, sanotaan nyt, soijassa. Saksalaiset kehittävät olutta, jossa olisi vielä enemmän tätä yhdistelmää, joten hophop nappaa jo lageri!

 

#10. Olut taistelee kaihia vastaan.

Oluet, joissa on paljon antioksidantteja (lagerit ja stoutit ja muut tummat oluet) auttavat taistelemaan kaihia vastaan ja suojelevat silmiäsi – mutta kohtuudella! Tutkijat huomasivat, että juodessasi kolme tai useamman drinkin päivässä hyödyt katoavat, ja olet takaisin samassa tilanteessa kuin aloittaessasi (ja mahdollisesti pahemmassakin).

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA UUTISIA

 

Lähde: Pulptastic

Artikkelikuva: Pixabay