Kyllästyttääkö Netflix? Vietä peli-iltaa näiden lautapelien ja klassikkojen parissa

5.6.2021

Netflix-illat saattavat alkaa kyllästyttää pidemmän päälle. Etenkin kesällä on mukavaa nousta sohvalta ja tehdä jotain muutakin kuin katsella leffoja päivät ja illat toisensa perään. Netflixin sijaan voit pitää esimerkiksi peli-iltaa kavereiden tai perheen kanssa. Mikä olisikaan hauskempaa, kuin pelata lautapelejä porukalla? Äläkä huoli, sillä sinun ei tarvitse tyytyä ainaisiin tavallisiin lautapeleihin, kuten Monopoliin tai Twisteriin: näistä perinteisistä klassikkopeleistä on nimittäin olemassa uutuusversioita.

Tässä artikkelissa katsomme muutamia klassikkopelejä, joista on olemassa modernit variaatiot.

 

Harry Potter Clue

Clue -pelissä tarkoitus oli ratkaista murhamysteeri ja löytää murhaaja. Pelistä on nyt saatavilla Harry Potter -versio, joka vetoaa niin aikuisiin kuin lapsiin. Pelissä nähdään muun muassa Tylypahkan salakäytäviä ja kirjoista ja elokuvista tuttuja paikkoja.

Valitse oma hahmosi! Harryn, Ronin, Hermionen, Ginnyn, Lunan tai Nevillen on ratkaistava mysteeri Tylypahkan toisen oppilaan katoamisesta – kuka teki sen, mitä loitsua hän käytti ja missä opiskelija hyökkäsi. Lisätyt twistit, kuten liikkuvat portaat, uhkaavat tummat merkit, ja maagiset esineet tekevät tästä versiosta jännittävän vaihtoehdon tavalliselle Clue -pelille. Tähän peliin tykästyvät niin aikuiset kuin lapsetkin ja se on mahtava peli pelattavaksi esimerkiksi perheiltaa viettäessä.

 

Monopoly — Star Wars 40-vuotispäivän versio

Jos sinusta tuntuu siltä, että Monopolista on olemassa miljoona eri versiota – olet oikeassa Klassisen pelin mekaniikka on helposti mukautettavissa useisiin teemoihin. Aloittelijoille löytyy esimerkiksi Monopoly Cheater’s Edition, Monopoly Junior, Monopoly Voice Banking, Monopoly Ultimate Banking ja Monopoly Classic. 

Mutta Monopoly -teeman paras muunnelma tähän saakka lienee Star Wars 40th Anniversary Special Edition, jossa on klassisia taideteoksia ja luovia käänteitä. Peli on luotu Star Warsin 40-vuotispäivän kunniaksi ja jos olet Star Warsin fani, tätä peliä on pakko kokeilla.

 

Ruletti – Lighting Roulette

Ruletti on yksi klassisista nettipeleistä, joiden pelaaminen on aina hauskaa vuosi toisensa jälkeen. Ruletti on yksinkertainen netissä pelattava peli, jonka opettelemisessa ei kauaa nokka tuhise ja jossa ei tarvitse opetella strategiaa tai monimutkaisia sääntöjä. Sen pelaaminen on helppoa ja suoraviivaista: tämän takia sitä ei välttämättä jaksa pelata montaa kierrosta, ennen kuin monipuolisemmat pelit alkavat houkuttelemaan.

Mutta nykyään ruletistakin on olemassa monia erilaisia versiota. Moni netticasino tarjoaa muun muassa Lightning Roulette -version, joka on toisin sanoen nopeampi versio klassisesta ruletista. He, jotka eivät jaksa odotella pyörän pyöräyttämistä turhan pitkään, tykästyvät takuulla Evolution Gamingin valmistamaan Lightning Roulette -versioon.

 

Labyrinth: Glow-in-the-Dark—30-vuotispäivän versio

Ravensburgerin Labyrinth -lautapelistä, joka myytiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, tuli nopeasti klassikko sen hauskan tavoitteen, helpon pelin kulun ja aidon viihdyttävyyden vuoksi. Peli on sopiva niin lapsille kuin aikuisille. Tavoite on yksinkertainen: kerätä aarteita samalla, kun navigoit ulos alati muuttuvasta labyrinttisokkelosta.

Yksi upeista asioista tässä pelissä on se, että pienillä muutoksilla siitä voidaan helposti tehdä helpompi nuorille lapsille tai vaikeampi aikuisille. Näppärästi mukautettavasta Labyrinth -pelistä on siis olemassa useita versioita. 

 

Sokko-Twister

Jokainen on varmasti joskus tutustunut Twisteriin tavalla tai toisella. Ehkä sitä on pelattu lapsena tai se on ollut aikuisten juhlissa hauskana pelinä. Twister on nimittäin yksi klassisimmista tavoista viettää vapaa-aikaa kavereiden kanssa.

Sokko-Twisterin pelimatossa on kuvioidut muodot värikkäiden ympyröiden sijaan, jotta voit liikkua silmät sidottuina. Se on hauska peli jopa neljälle yli 8-vuotiaalle pelaajalle – täydellinen lapsille ja sopii pelattavaksi myös lasten nukkumaanmenon jälkeen.

Twister Ultimate on toinen vaihtoehto perheille. Suuremman pelimaton ja värikkäämpien ympyröiden ansiosta se on ihanteellinen monille yhdessä pelaaville lapsille. 

 

Näitä pelejä voi pelata joko kotona perheen kanssa tai kavereiden kanssa vaikkapa juhlissa tai muuten vain iltaa viettäessä.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com