Kurkuman tärkeimmät 5 tutkittua hyötyä terveydelle

27.9.2020

Kurkuma on superfoodia, jonka suosio kukoistaa maailmalla. Kurkuma on se curryn arvokkain osa, josta keltainen väri tulee. Kurkumaa voi ostaa kokonaisena tai jauhettuna. Sen väri on erittäin voimakas, joten kannattaa varoa esim. vaaleita vaatteita. Kurkumaa lisätään lämpimään ruokaan niin, että sen annetaan hautua ainakin 10 minuuttia, jolloin sen maku tulee miellyttäväksi. Kurkuma on vahvaa ja pari teelusikallista päivässä on sen suositeltava maksimiannos, jottei vasta ala reagoida siihen.

Opin jo vuosia sitten tuhansia vuosia vanhaa intialaista lääketiedettä, ayurvedaa, opiskellessani, että kurkuma on yksi ayurvedisen ruokavalion perusaineita sen monien terveysvaikutusten takia. Nyt uudet tieteelliset tutkimukset ovat tuoneet paljon uutta, hyödyllistä tietoa kurkumasta. Niiden mukaan kurkuman terveyshyötyjä ovat mm:

Poistaa vatsan turvotusta ja vähentää närästystä

Koska kurkuma poistaa turhia kaasuja ja edistää ruoansulatusta, se on apu myös turvonneeseen vatsaan ja närästykseen.

Auttaa kipuihin

Ayurveda pitää kurkumaa tulehduskipulääkkeenä. Sen on todettu tehoavan hyvin myös nivelkipuihin.

kurkuma-1

Estää flunssaa

Kurkuma vahvistaa puolustusjärjestelmää. Flunssaisena kannattaa ottaa kurkuma käyttöön ja nopeuttaa sillä paranemista.

Tehokas antioksidantti

Kurkuman ainesosan kurkumiinin on todettu sisältävän antioksidanttia hillitsevän elimistön tulehdustilaa ja tutkitusti todettu alentavan ohitusleikkausten jälkeen sydänkohtausriskiä.

Vastustaa syöpää

Kurkuman antikarsinogeenisten ominaisuuksien on alustavissa kokeissa havaittu vastustavan ja heikentävän syöpäkasvaimia.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.