Meille on jo pienestä pitäen opetettu, että parisuhteessa tulee tehdä jatkuvasti kompromisseja. Mutta vanhemmiten ymmärrämme usein, että vakavassa parisuhteessa neuvon voi heittää saman tien roskakoriin.
On erikoista ajatella, että hyvän parisuhteen avain on kompromissit, varsinkin kun sukupolvemme jäseniä kehotetaan jatkuvasti etsimään parasta itseään ja keskittymään itseensä, ja mahdollisesti löytää parisuhde siinä ohessa.
On tärkeää tunnistaa kahden asian ero: sen, että tekee kompromisseja parisuhteessa ja sen, että teet itsesi kanssa kompromisseja parisuhteen eteen.
Terve kompromissi on sellainen, että päätätte kumppanisi kanssa tilata thaimaalaista, kun toinen haluaisi sushia ja toinen nepalilaista. Epäterve kompromissi on sellainen, kun joudut asettumaan vastoin omia arvojasi ja toiveitasi kumppanisi vuoksi.
Mitä tulee rakkauteen, on vaikeaa vetää rajaa terveen ja epäterveen kompromissin välille. On kuitenkin joitakin asioita, joita ei pidä ikinä kyseenalaistaa, oli parisuhde sitten missä jamassa tahansa. Seuraavaksi kerromme nämä 5 asiaa:
Itsenäisyys
On mahtavaa, kun löytää kumppanin, joka on aina tukenasi ja valmis auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Muista kuitenkin, että vaikka rakkaasi osaakin vaihtaa kesärenkaat autoosi, ei se tarkoita sitä, ettei sinun tulisi opetella vaihtamaan renkaita.
Jokaisen parisuhteen osapuolen tulisi muistaa pysytellä vahvana yksilönä, joka ei ole riippuvainen toisesta. ”Sinä täydennät minua” on tietyllä tapaa romanttinen lausahdus, mutta käytännössä hieman säälittävää. Terveessä parisuhteessa on kaksi kokonaista yksilöä, jotka vain rakastavat toisiaan palavasti.
Muut ihmissuhteet
Aluksi voi olla vaikeaa löytää tasapaino kumppanin, perheen ja kavereiden välillä. Uudet parisuhteet ovat jännittäviä ja aikaa vieviä. Alussa ei tulekaan potea syyllisyyttä siitä, että aikaa ei riitä muille, ja antautua vain vatsassa jylistävien perhosten vietäväksi. Kun tilanne kuitenkin tasaantuu, on tärkeää muistaa myös muiden ihmissuhteiden tärkeys.
Sinun tulee olla kykeneväinen antaa aikaa myös perheelle ja ystäville ja nauttia siitä ilman syyllisyyttä. Jos mustasukkaisuus, erimielisyys tai jokin muu estää muista ihmissuhteista nauttimisen, älä hylkää kavereitasi ja perhettäsi; hylkää kumppanisi.
Kiinnostuksen kohteet
Joskus rakastumme ihmisiin, jotka pitävät samoista asioista kuin me itse, ja joskus ihmisiin, joiden kiinnostus kohdistuu aivan erilaisiin kohteisiin. Ja se on ihan okei! Jos rakastut ihmiseen, jota pitää erikoisista asioista sinun mielestäsi, on se loistava tilaisuus oppia uusia asioita. Muista kuitenkin pitää oppimiskokemus vastavuoroisena.
Jos katsotte hänen lempipiirrettyjään, tulee teidän katsoa myös sinun lempitoimintaleffojasi. Eikä haittaa, vaikka ette haluaisikaan tutustua toistenne harrastuksiin, kunhan kunnioitatte toistenne kiinnostuksen kohteita tasapuolisesti.
Jos hän sanoo sinulle, että jalkapallo on tyhmää ja vastaat Gossip Girlin olevan tyhmä sarja, luotte ympäristön, jossa ei saa olla oma itsensä pelkäämättä tuomitsemista. Hyvässä suhteessa saat olla täysin oma itsesi ilman syyllisyyttä ja ongelmia.
Itsetunto
Ottakaa mallia Beyoncesta ja Jay Z:stä – He eivät ikinä epäröi laulaa toistensa hyvistä puolista. Kumppanisi tulisi saada sinut tuntemaan itsesi älykkääksi, seksikkääksi ja kauniiksi, ja sinun tulisi tehdä samoin.
Kohottakaa toisianne ylös. Jos kumppanisi ei saa sinua tuntemaan oloasi hyväksi, on se iso varoitusmerkki.
tavoitteet
Mitä haluat elämältäsi? Haluatko matkustaa maailman joka kolkkaan? Haluatko perustaa yrityksen? Oletko aina haaveillut kirjan kirjoittamisesta?
Kumppanisi tulisi tukea haaveitasi. Hänen tulisi uskoa sinuun ja haluta sinulle menestystä ja onnellisuutta yhtä paljon kuin haluat niitä itse. Älä ikinä kyseenalaista unelmiasi.