Kuinka nukahtaa vain yhdessä minuutissa? – Tohtori paljastaa

20.5.2020

Oletko ikinä ollut niin hermostunut tai stressaantunut jostain, että et ole kyennyt nukkumaan? Unenpuute voi helposti johtaa uupumukseen ja masentuneisuuteen mutta onneksi unettomuuteen löytyy yksinkertaisiakin ratkaisuja.

Eräs parhaista on Harvardin yliopiston tohtorin Andrew Weilin luoma 4-7-8-tekniikka.

Tämä tekniikka koostuu käytännössä kolmesta yksinkertaisesta vaiheesta, joita on seurattava tarkasti, jos haluat saavuttaa haluamasi lopputuloksen:

 

  1. Hengitä hitaasti syvään nenäsi kautta noin 4 sekunnin ajan.

  2. Pidätä hengitystäsi 7 sekuntia.

  3. Hengitä hitaasti ulos suusi kautta noin 8 sekunnin ajan.

 

Vaikka menetelmä kuulostaakin erittäin yksinkertaiselta, se toimii. Varsinkin jos kärsit hermostuneisuuden aiheuttamasta unettomuudesta, kannattaa Weilin tekniikalle antaa mahdollisuus.

Stressin ja hermostuneisuuden tiedetään nostavan elimistön adrenaliinitasoja, mikä omalta osaltaan johtaa tiheämpään hengitysrytmiin.

4-7-8-metodi käytännössä toimii rauhoittavana lääkkeenä, sillä se hidastaa hengitystahtia ja sydämen lyöntinopeutta, mikä mahdollistaa kehon rentoutumisen.

Kehon lisäksi myös mieli seesteytyy ja stressin tunteet jäävät taka-alalle.

Tohtori Weil kertoo tekniikan olevan täysin riskitön. Hänen mukaansa sitä on hyödynnetty ja harjoitettu jo vuosisatoja.

Hän kertoo, että intialaiset joogit ovat käyttäneet tekniikkaa meditaatioissaan satojen vuosien ajan rentoutuakseen totaalisesti.

 

Koska tekniikkaa tulisi käyttää?

Parhaassa tapauksessa 4-7-8-tekniikka mullistaa elämäsi. Se vapauttaa sinut stressistä, poistaa hermostuneisuuden ja negatiiviset ajatukset ja parantaa unesi laatua.

Voit hyödyntää tekniikkaa, jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai jos heräät keskellä yötä huolestuneena jostain asiasta. Voit myös käyttää tätä metodia, jos tunnet itsesi hermostuneeksi tai stressaantuneeksi esimerkiksi ennen jotain tärkeää tapahtumaa.

Jos et ole yksi niistä siunatuista ihmisistä, jotka kykenevät nukahtamaan välittömästi sänkyyn hypättyään, kannattaa ehkä kokeilla 4-7-8-tekniikkaa. Se on harmitonta, ilmaista ja toimivaa.

 

Lue myös: Yksin nukkuminen tekee hyvää, kertoo tuore tutkimus

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Curious Mind Magazine
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / Engin_Akyurt