Kuinka moni nainen kieltäytyy aamuisin petipuuhista – hämmästyttävä tulos

9.9.2020

On olemassa kahdenlaisia aamuihmisiä. Niitä, jotka eivät suostu puhumaan sanaakaan ennen kahvikupillista ja niitä, jotka ovat valmiita kaikkeen heti silmien avautuessa.

 

Ei ikinä petipuuhia aamuisin?

Naisten joukossa jälkimmäinen ryhmä vaikuttaisi olevan vallassa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan yli 63 prosenttia naisista ei harrasta ikinä petipuuhia aamuisin.

Tutkimuksessa haastateltiin lähes 1000 ihmistä, joista 56 prosenttia oli naisia. Kaikkien tutkittavien keski-ikä oli 36. Jokainen heistä oli parisuhteessa ja asui kumppaninsa kanssa saman katon alla.

 

Kuinka moni kieltäytyy petipuuhista aamuisin?

Henkilöiltä kysyttiin, kuinka usein he harrastavat petipuuhia aamulla, minkä jälkeen heidät jaettiin kahteen ryhmään: niihin, jotka kertoivat sekstailevansa heti aamusta edes joskus ja niihin, jotka eivät tee sitä ikinä. Aamuisin petipuuhista kieltäytyjistä 63 prosenttia oli naisia ja 37 prosenttia miehiä. Mielenkiintoista kyllä, heterot harrastivat kuukaudessa vähemmän petipuuhia aamuisin kuin homo- tai biseksuaalit.

Naisista, joita petipuuhat eivät aamuisin enappaa, 50.7 prosenttia kertoi syyn olevan siinä, etteivät he vain ole ”sillä” fiiliksellä heti aamusta. 35.6 % naisista kertoi syyksi ajanpuutteen, 32.9 % energianpuutteen ja 34.2% naisista ei vain pidä petipuuhista aamuisin.

Samasta ryhmästä 51 % miehistä kertoi olevansa kiinnostunut säännöllisestä petipuuhista aamuisin, mutta naisten joukossa vastaava lukema oli vain 20%.

 

Kuinka kauan petipuuhat aamuisin keskimäärin kestää?

Osallistujien keskimääräinen aamutouhusessio kestää 26 minuuttia. Aamusession harvinaisuus onkin sääli, sillä kohtuullisen lyhyellä hellittelyllä voisi saavuttaa paljon hyötyjä: 45% petipuuhia aamuisin harrastavista naisista kertoi olevansa tuottavampia ja virkeämpiä loppupäivän ajan, jos he aamulla pääsevät peuhaamaan lakanoissa.

Itse asiassa nämä naiset olisivat valmiita korvaamaan puoli tuntia yöunistaan intiimeillä hetkillä aamuisin. Miehet olisivat valmiita uhraamaan vielä enemmän, 42 minuuttia.

 

Minä päivinä aamutoimintaa harrastetaan?

Aamu ”touhu” ryhmästä miehet kertoivat harrastavansa naisia säännöllisemmin aamutouhuja, keskimäärin 4.2 kertaa viikossa. Naiset aloittavat päivänsä petipuuhilla 3.2 päivänä viikossa. Myös tässä ryhmässä ajalla oli suuri merkitys; osallistujien aamu-touhu-sessiot kestivät nimittäin keskimäärin 26 minuuttia, minkä takia kiihkeät aamut tapahtuvat useimmiten lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kaikkien osallistujien joukossa ne, jotka olivat tyytyväisiä parisuhteeseensa, harrastivat enemmän petipuuhia aamuísin verrattuna niihin, jotka olivat tyytymättömämpiä parisuhde-elämäänsä. Ei tietenkään voida tietää, kumpi tulee ensin: petipuuhat aamuisin vai onnellisuus, mutta korrelaatio on jo itsessään mielenkiintoinen.

Onko siis mahdollista parantaa omaa luovuuttaan ja onnellisuuttaan? Ehkä, mutta kaikki riippuu omista mieltymyksistä. Myös ylimääräiset puoli tuntia unta voi jo tehdä ihmeitä jaksamiselle.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Women's Health Mag
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay