Korianteri taltuttaa kuukautiskivut – 5 terveysfaktaa, jotka saavat sinut rakastumaan korianteriin

3.9.2020

Korianterin eloisa ja voimakas maku on kaikille tuttu. Oli korianteri sitten jo valmiiksi osa ruokavaliotasi tai etsit vasta vaihtelua perinteiselle persiljalle, ilahdut varmasti kuullessasi korianterin olevan herkullisuutensa lisäksi erityisen terveellistä.

Korianteria on käytetty hoitona erilaisiin terveysongelmiin jo vuosisatojen ajan. Korianterilla on esimerkiksi hoidettu suolistosairauksia, matalaa seksiviettiä ja pahanhajuista hengitystä. Tänä päivänä korianteria käytetään lähinnä keittiössä makuelämysten luomiseen.

Korianterin lääkinnälliset vaikutukset eivät ole todellakaan tuulesta temmattuja. Korianterissa on runsaasti erilaisia vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, joiden terveydelliset vaikutukset ovat kiistämättömät. Hylkää siis persilja ja tuo ruoka-annoksiisi aivan uusi ulottuvuus korianterilla.

Tässä 5 syytä, miksi rakastaa korianteria:

 

Se laskee kolesteroliarvoja

Tutkimusten mukaan korianterin siementen syöminen voi merkittävästi laskea huonon LDL-kolesterolin ja triglyseridien määrää elimistössä kiihdyttäen samalla hyvän HDL-kolesterolin tuotantoa. Tämä tarkoittaa sitä, että korianteria voidaan kolesterolin laskemisen lisäksi käyttää sydänkohtausten ja halvausten ehkäisemiseen.

 

Elimistön puhdistaminen

Aikaisemmin korianteria on käytetty jopa raskasmetallien poistamiseen elimistöstä. Pienillä öljyannoksilla voidaan hoitaa erilaisia iho-ongelmia, kuten ekseemaa tai palovammoja. Korianteri sopii erinomaisesti esimerkiksi kasvomaskeihin syväpuhdistavien ja sieniä ehkäisevien ominaisuuksiensa takia.

 

Vahva antioksidantti & vitamiinien lähde

Korianteri on pullollaan antioksidantteja, A- ja C-vitamiinia sekä mineraaleja, kuten kalsiumia. Näillä ravintoaineilla on lukuisia positiivisia vaikutuksia, kuten vastustuskyvyn vahvistaminen – mistä on hyötyä erityisesti näin influenssakaudella – sekä tulehdustilojen ehkäiseminen. Korianteri vahvistaa myös silmiäsi ja luustoasi.

 

Ärtyneen vatsan rauhoittaminen

Korianterin mineraalit rentouttavat ummetuksen ja ripulin jännittämiä ruoansulatuskanavan lihaksia. Korianterissa on myös runsaasti antimikrobisia yhdisteitä, kuten borneolia ja limoneenia, jotka rauhoittavat suolistoa ja ehkäisevät pahoinvointia ja oksentelua.

 

Kuukautiskipujen talttuminen

Naiset, luitte oikein; korianteri on ratkaisu kuukautiskärsimyksiinne. Ja vielä luonnonmukainen sellainen. Korianteri on luontainen stimulantti, joka auttaa tasapainottamaan kuukautiskiertoa ja vähentämään vaivoja, kuten kramppeja ja yliaktiivista suolistoa.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Foodmatters.com
Lähde: Pixabay.com