Juo sitruunavettä säännöllisesti ja saat nämä terveyshyödyt

17.9.2020

Jokaisen kannattaa ottaa sitruunavden säännöllinen juonti tavaksi.

Tässä sitruunaveden 12 kiistatonta terveyshyötyä:

Auttaa ruoansulatusta

Tuore sitruunavesi, erityisesti heti aamusta, voi auttaa helpottamaan tai estämään ruuansulatuksen ongelmia, kuten turvotusta, suolistokaasuja ja närästystä, ja piristää ruuansulatusta yleiselläkin tasolla.

 

Antiseptisiä ominaisuuksia

Sitruunat ovat antiseptisiä ja niillä on vahva puhdistava vaikutus maksaan, munuaisiin ja vereen. Erityisesti ylikuormitetulla maksalla on vaikutusta siihen, miten hyväksi tunnet olosi, joten sen puhdistamisella yksinkertaisella tavalla joka aamu voi olla iso merkitys päivittäiseen energiatasoosi pitkässä juoksussa.

 

Sisältää C-vitamiinia + paljon muuta

Sitruunavesi aamulla on hyvä tapa saada osa välttämättömästä, päivittäisestä C-vitamiinistasi. Sitruunat ovat myös hyvä foolihapon, sekä mineraalien, kuten kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin lähde.

 

Korkea mineraalipitoisuus

Sitruunoiden korkea mineraalipitoisuus tekee niistä hyvin alkalisoivan keholle, huolimatta niissä olevasta sitruunahaposta. Se, miten hapan ruoka on kehon ulkopuolella, ei määrittele sitä, onko sillä hapan vai emäksinen vaikutus, vaan sillä, miten se hajoaa aineenvaihdunnassa.

 

Ehkäisee ummetusta ja ripulia

Sitruunavesi auttaa estämään ääripäitä, kuten ummetusta ja ripulia. Jälleen yksi hyvä syy juoda sitä ensi töiksi aamulla.

 

Huoltaa ihoa

Sitruunaveden juomisen sanotaan jopa parantavan ihon kuntoa. Korkea C-vitamiinipitoisuus varmaan auttaa, mutta kokonaisvaltainen puhdistava vaikutus, kuona-aineiden poistaminen, sekä antibioottiset ja antioksidanttiset vaikutukset ovat todennäköisesti vielä tärkeämpiä.

 

Anti-karsinogeenisiä ominaisuuksia

Limonoidiglukosiidit ovat kiinnostava flavonoidiyhdistelmä sitruunoissa, jolla jotkut tutkijat ovat osoittaneet olevan anti-karsinogeenisia ominaisuuksia. Sen suojaava vaikutus näyttää myös kestävän kehossa paljon pidempään kuin useimpien muiden luonnollisten syöpää vastustavien yhdisteiden.

 

Edistää maksan toimintaa

Sitruunavesi auttaa maksaasi tuottamaan enemmän rasvan sulattamista edesauttavaa sappinestettä. Tämä tekee siitä erityisen hyödyllistä, jos suunnittelet isoa, käristettyä aamiaista pitkän yön jälkeen. Ja tosiasiassa, sitruunan ravintoaineiden luulisi auttavan pään selvittämisessä paljon todennäköisemmin kuin rasvaiset ja mahdollisesti vaaralliset makkarat ja pekoni.

 

Antibakteerisia ominaisuuksia

Sitruunan antibakteeriset ominaisuuden voivat auttaa parantamaan kurkkuinfektion. Jos sinulla on kurkku kipeänä, voisit tehdä lämpimän sitruunajuoman siemailtavaksi muutaman tunnin välein. Mutta, jos jo juot joka aamu sitruunavettä, et varmaankaan alunperinkään kärsi kipeästä kurkusta. Henkilökohtaisesti, en edes muista saaneeni kurkkutulehdusta sen jälkeen, kun aloin säännöllisesti nauttia tuoretta sitruunavettä ensitöikseni aamuisin.

 

Vähentää liman erittymistä

Sitruunaveden uskotaan myös vähentävän kehon tuottaman liman määrää. Jos juot usein lehmänmaitoa (iso syyllinen limantuotantoon), sitruunavesi aamuisin auttaa vähentämään liman määrää kehossasi.

 

Edistää rasvan palamista

Moni painonpudotusta käsittelevä aineisto viittaa sitruunamehun ja sen sitruunahapon hyötyihin rasvan polttamisessa. Suhtautuisin kuitenkin varauksella liiallisiin ihme-väitteisiin – sinun täytyy silti välttää lihottavia ruokia, liikkua ja ideaalitapauksessa muuttaa ruokailuväliäsi sellaiseksi, joka parantaa mahdollisuuksiasi painonpudotukseen – mutta sitruunavesi on ehdottomasti hyvä lisä kaikenlaisiin kehon rasvan vähentämissuunnitelmiin.

 

Raikastaa hengityksen

Sitruunavesi heti aamusta on hyvä apu pahanhajuiseen hengitykseen. Korkeat antioksidantti- ja antibioottiset yhdisteet saattavat myös vähentää kehon hajuja ajan kuluessa. On paljon hyviä syitä aloittaa päiväsi vastapuristetulla sitruunamehulla lasillisessa vettä.

Lähde: Healthambition.com
Lähde: Artikkelikuvat / Pixabay