Jos sinulla on nämä 12 luonteenpiirrettä, omaat kilteimmän persoonallisuustyypin

24.5.2020

Mahdollisesti yksi kilteimmistä persoonallisuustyypeistä kuuluisassa Myers-Briggsin persoonallisuustestissä on ISTJ.

ISTJ-tyypin omaaminen on mahtavaa. Itse asiassa, useat suosituimmista kuuluisuuksista kuuluvat ISTJ-joukkoon, kuten George Washington, kuningatar Elisabeth ja Warren Buffett.

ISTJ koostuu introversiosta, järjestä (sensing), ajattelusta (thinking) ja harkintakyvystä (judgment). Näiden ominaisuuksien takia ISTJ-ihmiset päätyvät yleisesti johtotehtäviin.

ISTJ on itse asiassa tyyppinä yksi yleisimmistä ja se on ainoastaan hyvä asia. Oletko ikinä miettinyt, oletko itse yksi niistä hiljaisista, kilteistä ja lempeistä ihmisistä, jotka kuuluvat ISTJ-joukkoon? Lue alla oleva lista, niin voit selvittää, omaatko ISTJ-persoonallisuuden ja mitä se tarkoittaa rakkauselämäsi kannalta.

 

1. Sinua on kutsuttu “vanhaksi sieluksi” tai vanhanaikaiseksi

ISTJ:t ovat hieman vanhanaikaisia, mikä on mahtavaa. He arvostavat perinteitä ja pysyttelevät vanhoissa ja hyväksi todetuissa keinoissa rakentaessaan hyvää elämää sen sijaan, että harrastaisivat hyppyjä tuntemattomaan.

 

2. Vietät mieluiten päiväsi kotona sisätiloissa.

Pidät ehkä keksien leipomisesta tai illallisista perheen kanssa, mutta siihen se sitten jääkin. ISTJ-tyypit ovat tunnetusti introvertteja koti-ihmisiä, jotka vain haluavat rentoutua rankan päivän jälkeen.

 

3. Läheisesi tukeutuvat sinuun etsiessään realistista ja vastuullista tukea.

ISTJ-ihmiset ovat vastuullisia. Olet lähipiirissäsi se tuki ja turva, joka auttaa aina vakuutusten, verojen tai muiden ongelmien kanssa. Mutta miksi? Läheisesi tietävät, että olet aina realistinen etkä ehdottele tyhmyyksiä.

 

4. Sinua innostavat elämän pienet asiat.

Innostutko esimerkiksi uuden saviruukun valamisesta? Lenkistä kauniissa säässä? Et tarvitse isoja asioita, kuten juhlia tai alkoholia juhlimista varten, sillä sinulle riittää pienet ilot.

 

Lue myös: Kiltit ja epäitsekkäät ihmiset harrastavat parempaa seksiä – ja enemmän.

 

5. Päädyt usein johtotehtäviin töissäsi.

Saatat myös olla kirjanpitäjä tai tiedemies. Numerot ovat vahvuuksiasi. ISTJ-ihmiset ovat kovia työmyyriä, jotka haluavat tehdä asiat kunnolla, oikein ja ajoissa. Töiden etsiminen ei siis tuota sinulle erityisiä vaikeuksia ja esimiehesi kutsuvat sinua ”kultakimpaleeksi”

 

6. Suhtaudut huonosti muutoksiin, puutteellisuuteen tai ennalta-arvaamattomuuteen.

Vakaus ja säännöllisyys tekevät olosi turvalliseksi. Ärsyynnyt, jos jokin tehtävä on tehty huonosti tai jos et koe tuntevasi ihmisiä riittävän hyvin. Sana” perfektionisti” kuvaa sinua täydellisesti.

 

7. Sinulle on usein tärkeämpää olla oikeassa kuin antaa hyvä mieli toiselle osapuolelle.

Tämä aiheuttaa usein ongelmia ISTJ-ihmisten ihmissuhteissa. He haluavat niin paljon loogisuutta ja täydellisyyttä, että he saattavat samalla myrkyttää ihmissuhteensa.

 

8. Sinun kanssasi kannattaa olla rehellinen.

ISTJ-ihmiset ovat aina rehellisiä. Se voi olla hyvä tai huono juttu, riippuen asiasta.

 

9. Sinua on kutsuttu luotettavaksi.

Mikä on tietenkin hieno juttu. Ihmiset tietävät, että he voivat luottaa sinuun.

 

10. Sinut tunnetaan siitä, että haluat pitää ystäväsi ja perheesi onnellisena.

Tiettyyn pisteeseen asti ISTJ-ihmiset haluavat miellyttää muita. He saattavat nähdä ylimääräistä vaivaa toisen onnellisuuden takia. He saattavat jopa syyttää itseään asioista, jotka eivät ole heidän päätäntävallassaan tämän takia.

 

11. Olet kaiken kaikkiaan hyvin rauhallinen ja käytännöllinen henkilö.

Sinulla on realistisia tavoitteita ja elät niiden mukaan. Olet harvoin hermostunut ja jos olet, on sekin vain väliaikaista.

 

12. Näet ISTJ-ihmisen toheloivan vain, jos hän sattuu olemaan täydellinen perfektionisti.

Tämä on mahdollisesti ISTJ-ihmisten ainoa heikkous. Heidän mielestään kaiken täytyy olla täydellistä, erityisesti töissä. Tämä voi olla painajaismaista työkavereiden mielestä.

 

Lue myös: Mitä kasvonpiirteesi kertovat sinusta?

 

Mitä tulee viehätysvoimaan, ISTJ-ihmisiltä sitä löytyy. ISTJ-henkilöt ovat monien ihannekumppaneita.

 

Tämä ei ole ihme, kun otetaan huomioon heidän perinteinen, rehellinen ja kotoinen lähestymistapa elämään. Monet haluaisivat viedä sinut kotiisi, mutta omaat yhden puutteen: seurasi ei ole kovinkaan jännittävää.

Yksinkertaisesti sanottuna, ISTJ-ihmiset ovat usein hieman tylsiä. Tylsyyden karistaminen voikin vaatia hieman ylimääräistä työtä. Kumppanin etsinnässä kannattaa myös pyrkiä keskittymään ihmisiin, jotka jakavat samanlaiset arvot kanssasi.

Mitä tulee parisuhdeongelmiin, ISTJ-ihmisten kohdalla on kolme erityistä asiaa, jotka nousevat esiin. Ensinnäkin, parisuhde ajautuu helposti taantumaan. Kannattaakin olla avoin uusille kokemuksille ja asioille, jotta tapailu olisi nautinnollisempaa. ISTJ-ihmiset ovat myös herkkiä loukkaantumaan väittelyissä itsepäisen luonteensa takia. Onkin tärkeää osata tehdä myös kompromisseja.

Suurin ongelma ISTJ-ihmisten kanssa on kuitenkin kontrollointi. ISTJ:t haluavat perfektionisteina usein kontrolloida kumppaneitaan monella tapaa. Pyri karistamaan kontrollointi pois ja opettele luottamaan kumppaniisi.

Kaiken kaikkiaan, ISTJ-ihmiset ovat loistavia kumppaneita pitkäikäisiin parisuhteisiin. Jos taas haet lyhyttä suhdetta, unohda ISTJ-ihmiset.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Dayne Topkin