Inkivääri todettu jopa syöpälääkkeitä tehokkaammaksi – näin lisäät sitä ruokavalioosi

27.9.2020

Kurkuman terveyttä edistävät ja sairauksia ehkäisevät vaikutukset on tunnettu pitkään esim. Ayurvedassa, tuhansia vuosia vanhassa intialaisessa lääketieteessä. Inkivääri on kurkuman sukulainen. Se on tunnettu myös monipuolisena terveyden ylläpitäjänä Aasiassa jo tuhansia vuosia – ja on edelleen mm. kiinalaisen ja thaimaalaisen ruoan perusmauste.

Inkivääri auttaa puolustuskyvyn ylläpidossa

Inkivääri on paitsi hienon makuinen mauste, myös tehokas antioksidantti puolustuskykymme ylläpitämiseen. Nyt tieteelliset tutkimukset, mm. Georgia State Universityn julkaisema tutkimustulos osoittaa inkiväärin jopa syöpälääkkeitä tehokkaammaksi syöpäsolujen tappajaksi.

Miten lisätä inkivääriä ruokavalioosi?

Inkivääri sopii hienosti esim. kana- ja liharuokiin. Lisää sitä pannulla lämmitettyyn öljyyn hienonnettuna ennen kypsytettäviä ruokia. Tuoreena inkivääri antaa potkua smoothieissa. Kuori ja hienonna inkivääriä aamusmoothieen tuoreen porkkanaraasteen, marjojen ja hedelmien kanssa- päiväsi alkaa takuulla värikkäästi, energisesti ja hyvää vointia ja terveyttä edistävästi!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: naturalsociety.com

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.